Într-un discurs amplu, care stabilea priorităţile blocului pentru anul viitor, von der Leyen a enumerat obiective ambiţioase, inclusiv independenţa tehnologică pentru UE, dar a avertizat că „anul viitor va fi un test”.

La sfârşitul lunii august, 70% din populaţia adultă din UE fusese complet vaccinată împotriva COVID-19. Acest lucru a marcat o etapă importantă după un început lent, dar cifra machează discrepanţele mari între unele state care au vaccinat peste 90% din populaţia adultă şi altele la care se încadrează şi România unde vaccinarea se menţine cu mult sub 50%.

„Să facem tot posibilul ca acest lucru să nu se trasforme într-o pandemie a celor nevaccinaţi”, le-a spus ea parlamentarilor UE din Strasbourg, Franţa.

O Europă mai verde cât mai repede

Fostul ministru german al apărării a pus abordarea schimbărilor climatice în capul agendei sale, cu obiectivul clar de atingere a neutralităţii climatice până în 2050, împreună cu o transformare digitală a economiei sale.

Von der Leyen a declarat că UE îşi va dubla finanţarea internaţională pentru a proteja natura şi a opri declinul biodiversităţii mondiale, adăugând: „Mesajul meu de astăzi este că Europa este gata să facă mai multe”.

Ea a spus că UE îşi va spori sprijinul financiar pentru a ajuta ţările mai sărace să lupte împotriva schimbărilor climatice şi să se adapteze la efectele sale.

O Europă mai activă pe plan internaţional

Comisia va prezenta „în curând” un nou plan de investiţii în infrastructură, numită „gateway global”, care ar trebui să devină un „brand de încredere” în întreaga lume, a spus von der Leyen. Obiectivul va fi contracararea cunoscutului plan de infrastructură “Drumuri şi Centruri al Chinei” ce ia adus ţării asiatice din ce în ce mai multă influenţă în multe ţări.

Europa trebuie să devină mai inteligentă atunci când vine vorba de finanţarea infrastructurii, a argumentat von der Leyen: „Suntem destul de buni la finanţarea drumurilor, dar nu are niciun sens pentru Europa dacă construim un drum perfect între o mină de cupru chinezească şi un port care este deţinut tot de China.”

O Europa mai puţin dependentă tehnologic de alte ţări

Având în vedere lipsă globală de cipuri care a provocat o întârziere majoră în activitatea de producţie şi a forţat mai mulţi producători de automobile să reducă producţia, von der Leyen a spus că blocul trebuie să creeze un ecosistem european pentru tehnologia de ultimă generaţie.

Comisia Europeană „va prezenta un proiect europen pentru cipuri” pentru a ajunge din urmă liderii mondiali în ceea ce priveşte proiectarea şi producţia de microcipuri, a spus von der Leyen.

Construirea sectorului nostru tehnologic în Europa „nu este doar o chestiune de competitivitate. Aceasta este, de asemenea, o chestiune de suveranitate tehnologică “, a spus von der Leyen cerând liderilor europeni să “fie îndrăzneţi”.

Problema migraţiei

Von der Leyen a transmis un mesaj de sprijin pentru Lituania, Letonia şi Polonia care se luptă cu un val de migranţii trimişi la graniţa UE de către regimul lui Alexander Lukashenko, numindu-l „atac hibrid”.

Abordare comună a migraţiei.

„Noul Pact privind migraţia şi azilul ne oferă tot ce avem nevoie pentru a gestiona diferitele tipuri de situaţii cu care ne confruntăm”, a spus von der Leyen, recunoscând că, de la învestirea Comisiei, „progresul a fost lent”.

Ea a îndemnat statele membre şi Parlamentul European să accelereze procesul şi a cerut ca problemele grave ale migranţilor să nu mai fie folosite în scopuri politice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/09/dsafdsafas.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/09/dsafdsafas-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Într-un discurs amplu, care stabilea priorităţile blocului pentru anul viitor, von der Leyen a enumerat obiective ambiţioase, inclusiv independenţa tehnologică pentru UE, dar a avertizat că „anul viitor va fi un test”. ...