Vânătoare delfinilor este o practică străveche în regiune, dar şi cei mai acerbi apărători ai vânătorii au condamnat masacrul „crud şi inutil” a aproape 1.500 de delfini, care au fost conduşi în apele puţin adânci ale plajei Skálabotnur de pe insula Eysturoy şi au fost lăsaţi acolo ore în şir înainte de a fi ucişi, relatează The Guardian.

Grupul Sea Shepherd, care militează pentru a opri vânătoarea tradiţională „Grind” din Feroe, a afirmat că vânătoarea de duminică a fost „cea mai mare ucidere de delfini sau balene din istoria insulelor”.

Aploarea uciderilor a fost de aşa natură încât chiar şi mulţi feroezi, care consideră frecvent vânătoarea ca parte a moştenirii lor culturale, şi-au exprimat dezgustul.

„Îmi face greaţă să văd acest gen de lucruri”, a descris, pe Facebook, un localnic evenimentul.

„Sunt îngrozit de ceea ce s-a întâmplat. Delfinii zăceau pe plajă zvârcolindu-se cu orele înainte de a fi ucişi”, a declarat Heri Petersen, care prezidează asociaţia locală de vânătoare.

Vânătoarea Grind este semnificativă pentru mulţi feroezi, spectatorii ieşind să privească de pe ţărm, iar carnea din captură este împărţită în mod tradiţional între familiile care au participat. Dar un localnic a declarat ziarului danez Ekstra Bladet că nu există nicio modalitate prin care localnicii ar putea consuma o cantitate atât de mare de carne de delfin.

„Cred că majoritatea delfinilor vor fi aruncaţi la gunoi. Ar trebui să avem cote pe district”, le-a spus localnicul jurnaliştilor danezi.

Alex Cornelissen, directorul executiv global al Sea Shepherd, care militează împotriva vânătorii de balene, a declarat că, în mijlocul unei pandemii globale, este „absolut îngrozitor să vezi un atac asupra naturii de această scară”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/09/delf.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/09/delf-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Vânătoare delfinilor este o practică străveche în regiune, dar şi cei mai acerbi apărători ai vânătorii au condamnat masacrul „crud şi inutil” a aproape 1.500 de delfini, care au fost conduşi în apele puţin adânci ale...