„Trimit către Curtea Constituţională un al doilea document, este o cerere de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională dintre Guvernul României şi prim-ministru pe de o parte şi Parlamentul României pe de altă parte. Solicit instanţei să constate existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între guvern şi prim ministru pe de o parte şi Parlamentul României pe de altă parte născut din încălcarea dispoziţiilor constituţionale referitoare la obligativitatea obţinerii acordului Parlamentului în cazul remanierii guvernamentale efectuate după schimbarea compoziţiei politice a guvernului. Cer obligarea primul-ministrului la a formula propuneri de miniştri şi a le înainta Parlamentului în vederea pronunţării asupra pronunţării noii compoziţii politice a guvernului”, spune Anca Dragu.

Ea a reamintit că pe 2 septembrie ministrul Justitiei, Stelian Ion, a fost remaniat, iar pe 8 septembrie ceilalţi miniştri USR PLUS au demisionat.

„În 8septembrie avem o scrisoare semnată de co-preşedinţii USR Plus Dacian Cioloş şi Dan Barna către premier, atrăgând atenţia asupra schimbării compoziţiei politice la nivelul guvernului. Avem prevederile constituţionale precum şi din Codul Administrativ care cer ca în termen de cinci zile de la vacantarea funcţiei să se transmită noile propuneri. Prin faptul că premierul nu transmite aceste noi propuneri împiedică Parlamentul să asigure controlul parlamentar asupra guvernului şi să îşi dea acordul asupra noii structuri compoziţii politice a guvernului. În data de 12 septembrie ar fi trebuit ca premierul să facă aceste propuneri şi să transmită catre Parlament noile propuneri”, conchide Anca Dragu.

„În considerarea tuturor argumentelor expuse, vă solicit respectuos admiterea prezentei sesizări privind existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Guvernul României şi prim-ministrul României, pe de o parte, şi Parlamentul României, pe de altă parte, cu consecinţa obligării prim-ministrului de a formula propuneri de miniştri şi a le înainta Parlamentului în vederea pronunţării asupra noii compoziţii politice a Guvernului”, se arată în documentul semnat de Anca Dragu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/09/dana-dragu-silvia-ilie-1.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/09/dana-dragu-silvia-ilie-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
„Trimit către Curtea Constituţională un al doilea document, este o cerere de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională dintre Guvernul României şi prim-ministru pe de o parte şi Parlamentul României pe de altă parte. Solicit...