Cu ajutorul sistemului vor fi verificate, validate şi emise biletele solicitate de călătorii aflaţi în tren. Este un proiect pilot al companiei feroviare care va fi implementat începând de miercuri, la ora 14.00.

Angajaţii CFR vor fi dotaţi cu dispozitive compuse din aparate mobile pentru plata cu card contactless şi pentru scanarea codurilor de bare şi a codurilor QR. De asemenea, ei vor avea imprimante termice pentru tipărirea biletelor.

„Personalul de tren va fi dotat cu dispozitive compuse din aparate mobile dotate cu NFC (pentru plata cu card contactless) şi capabilităţi de scanare codurilor de bare / coduri QR, precum şi imprimante termice pentru tipărirea biletelor. Soluţia implementată cuprinde asigurarea transmisiei de date (între dispozitivele mobile si arhitectura centrală a sistemului), soluţie MDM (de management şi securizare a flotei de dispozitive) şi software de emitere şi validare a biletelor la bordul trenurilor, ca parte integrantă a sistemului de emitere electronică XSell utilizat în prezent de CFR Călători”, au anunţat reprezentanţii companiei feroviare.

În primă etapă, sistemul va fi implementat în 60 de trenuri de pe ruta Bucureşti Nord – Aeroport Henri Coandă unde călătorii au la dispoziţie posibilitatea achiziţionării biletelor de călătorie în tren cu plata acestora cu orice tip de dispozitiv electronic de plată contactless: card, telefon, ceas sau brăţară inteligentă.

Ulterior, în maximum 45 de zile soluţia va fi implementată şi în cazul angajaţilor CFR care lucrează în trenurile cu vagoane de dormit şi cuşetă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/09/tren-gara.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/09/tren-gara-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Cu ajutorul sistemului vor fi verificate, validate şi emise biletele solicitate de călătorii aflaţi în tren. Este un proiect pilot al companiei feroviare care va fi implementat începând de miercuri, la ora 14.00. ...