Papa Francis, în vârstă de 84 de ani, va petrece doar şapte ore în capitala Budapestei pentru a încheia o întâlnire internaţională romano-catolică înainte de a se muta în Slovacia, unde va sta mult mai mult, vizitând patru oraşe, scrie Reuters.

„Reluăm călătoriile, iar acest lucru este foarte important, deoarece putem aduce cuvintele şi saluturile noastre oamenilor”, a declarat Papa Francis reporterilor aflaţi la bordul avionului cu direcţia Budapesta, făcând referire la pandemia de COVID-19.

Întrebat despre recenta sa operaţie, Papa a spus că se simte bine.

La aeroport, Papa Francisc a fost întâmpinat de vicepremierul maghiar Zsolt Semjen, cardinalul Peter Erdo şi de episcopii maghiari, a informat televiziunea publică maghiară.

Papa, zâmbitor, a făcut semn cu mâna scurt copiilor care se aliniau pentru a-l întâmpina, înainte de a se urca într-o maşină care îl ducea în centrul Budapestei.

Programul Vaticanului spune că Papa Francisc urmează să se întâlnească cu premierul Viktor Orban şi cu preşedintele Janos Ader, precum şi cu episcopii şi reprezentanţii unor comunităţi evreieşti înainte de a spune Liturghia la finalul celui de-al 52-lea Congres Euharistic Internaţional.

„Atitudinile populiste” care îi exclud pe imigranţi ale lui Orban au fost criticate de mai multe ori de către Papa Francisc. AFP scria recent că suveranistul Viktor Orban „se prezintă ca unul dintre ultimii apărători ai creştinismului european şi, în numele acestei a valorilor, intră în conflict în mod regulat cu Uniunea Europeană şi cu organizaţiile neguvernamentale pe tema politicii sale împotriva refugiaţilor”.

După Ungaria, Suveranul Pontif va merge în Slovacia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/09/papa1.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/09/papa1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Papa Francis, în vârstă de 84 de ani, va petrece doar şapte ore în capitala Budapestei pentru a încheia o întâlnire internaţională romano-catolică înainte de a se muta în Slovacia, unde va sta mult mai mult,...