Anisie cataloghează atacul lui Orban, în care spune că PNL nu îi datorează nimic preşedintelui Klaus Iohannis ca fiind „dezolant”.

„Poate aţi uitat, domnule Orban, cine v-a sprijinit pentru a ajunge premier, poate aţi uitat rezultatul alegerilor din decembrie 2020, atunci când, în calitate de preşedinte PNL, asiguraţi (cam cum o faceţi şi astăzi) pe toată lumea de marele succes ce va să ne lovească?! Numai că garantul unităţii, garantul triumfului, garantul democraţiei din PNL, toate acestea nu au fost şi garantul demisiei dumneavoastră de onoare… Şi în acel moment, preşedintele căruia azi Ludovic Orban consideră că el şi partidul nu-i datorează nimic, l-a sprijinit total, respectându-l şi oferindu-i o nouă şansă prin mandatarea negocierii Guvernului de coaliţie”, a spus Monica Anisie, care îl susţine, la alegerile interne din PNL pe contracandidatul lui Ludovic Orban, respectiv pe Florin Cîţu.

Anisie spune că în criza acestor zile, preşedintele PNL are un rol major şi acuză că ruperea coaliţiei imputată premierului Cîţu este, de fapt, „rezultatul negocierii dezastruoase a lui Orban”.

„Un premier în funcţie nu ar putea permite niciodată oricărui ministru ca activitatea Guvernului să fie sabotată din considerente politice. În urma negocierilor prin care Ludovic Orban şi-a asigurat fotoliul de preşedinte al Camerei Deputaţilor, partenerul nostru de Coaliţie a fost cadorisit nesperat cu portofolii şi domenii importante. Mai departe, în cele opt luni de guvernare, anumiţi miniştri USR s-au manifestat ca şi cum ei ar fi fost câştigătorii alegerilor şi conducătorii de drept ai Guvernului”, mai spune Anisie.

Aceasta mai spune că acţiunile prim-ministrului Cîţu nu au vizat decât îndeplinirea corectă a sarcinilor asumate de fiecare membru al Coaliţiei, apărarea demnităţii Partidului Naţional Liberal şi îndeplinirea programului de guvernare agreat.

„Un preşedinte de partid are datoria de a interveni atunci când lucrurile scapă de sub control sau atunci când partenerii de coaliţie îşi depăşesc atât atribuţiile, cât şi raportul relaţiilor de putere stabilit de rezultatul alegerilor. Şi are puterea să facă asta chiar şi în detrimentul unei lezări a propriei imagini. (…) Când spuneţi că „PNL nu datorează nimic preşedintelui Iohannis, ci DIMPOTRIVĂ…” la ce vă referiţi, domnule Orban? Atunci când preşedintele românilor ne reprezintă cu mândrie oriunde în lume, v-o fi dator dumneavoastră? Când în unele momente, actualul preşedinte PNL în deliru-i se confundă cu marele Brătianu, încercând să ne sugereze unele asemănări de destin, n-ar trebui să uite că cel din urmă nu şi-a sacrificat niciodată partidul pentru sine. Şi nu ar trebui să uite că noi, liberalii, câştigăm prin noi înşine, nu prin orice mijloace şi fără scrupule! Noi toţi îi datorăm lui Klaus Iohannis cine suntem azi, domnule Orban, niciodată invers!!!”, mai scrie Anisie.

Ludovic Orban, a declarat, vineri, la Dâmboviţa, că PNL nu are nicio datorie faţă de preşedintele Klaus Iohannis. Liderul PNL a mai spus că cei din echipa lui Florin Cîţu au pierdut în el un prieten, pe care l-ar fi putut avea tot restul vieţii, „dacă aveau un pic de obraz”.

„Eu cred că PNL nu are nicio datorie faţă de preşedintele Iohannis. Dimpotrivă! Eu am convingerea că preşedintele PNL trebuie să fie ales de membrii PNL, cu mintea lor, cu gândirea lor şi cu sufletul lor. Eu cred că preşedintele PNL trebuie să fie îndatorat şi legitimitatea lui să se bazeze doar pe votul dumneavoastră, marea oaste a PNL. Şi vă asigur, în acelaşi timp, că după ce voi câştiga, va fi acelaşi parteneriat de succes cu preşedintele României, aşa cum a fost în cei toţi patru ani de zile cât am fost preşedintele PNL şi am câştigat aproape toate bătăliile pe care le-am dus”, a spus Orban, la Dâmboviţa.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/09/7558512-mediafax-foto-eduard-vinatoru.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/09/7558512-mediafax-foto-eduard-vinatoru-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Anisie cataloghează atacul lui Orban, în care spune că PNL nu îi datorează nimic preşedintelui Klaus Iohannis ca fiind „dezolant”. „Poate aţi uitat, domnule Orban, cine v-a sprijinit pentru a ajunge premier, poate aţi...