Comisia Europeană a solicitat marţi Curţii de Justiţie a UE să impună sancţiuni financiare Poloniei pentru a se asigura că respectă ordinul de suspendare a funcţionării unui mecanism controversat de achetare a judecătorilor.

Comisia spune că Polonia nu s-a conformat pe deplin unei decizii din iulie a instanţei superioare a UE prin care se dispune suspendarea imediată a Camerei Disciplinare a Curţii Supreme, care este considerată a fi lipsită de „independenţă şi imparţialitate”.

Guvernul polonez a declarat în august că se va conforma, dar camera funcţionează în continuare.

CE a Curţii de Justiţie a UE să impună o penalizare zilnică pentru Polonia, atâta timp cât măsurile impuse prin ordinul Curţii nu sunt puse în aplicare în totalitate.

„Deciziile Curţii Europene de Justiţie trebuie respectate în întreaga UE”, a declarat vicepreşedintele pentru valori şi transparenţă, Věra Jourová.

Comisarul pentru justiţie Didier Reynders a adăugat că „Comisia nu va ezita să ia toate măsurile necesare pentru a asigura aplicarea deplină a legislaţiei UE”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/09/sky-blue-flag-poland.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/09/sky-blue-flag-poland-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Comisia Europeană a solicitat marţi Curţii de Justiţie a UE să impună sancţiuni financiare Poloniei pentru a se asigura că respectă ordinul de suspendare a funcţionării unui mecanism controversat de achetare a judecătorilor. ...