Câinii din 11 septembrie nu mai sunt alături de noi, dar amintirea serviciului lor trăieşte în continuare printre salvatorii de la World Trade Center.

Pentru a le omagia efortul, există două expoziţii organizate la New York cu ocazia aniversării a 20 de ani de la masacru.

„Am mers cu speranţa de a salva sute de oameni prinşi, dar nu am găsit pe nimeni în viaţă”, îşi aminteşte Chris Selfridge, în vârstă de 54 de ani, din Johnstown, Pennsylvania, care a ajuns la Ground Zero însoţit de căţelul Riley.

Expoziţia recent deschisă pune acţiunea câinilor de la World Trade Center în context cu cea a altor salvatori cu patru picioare angajaţi în dezastre naturale majore şi atacuri teroriste din istorie.

Noua expoziţie se alătură muzeului adiacent locului masacrelor, deschis în ianuarie 2020, dar închis aproape imediat din cauza pandemiei.

În centru sunt portretele a 15 câini semnate de Charlotte Dumas. Mulţi câini au ajutat la cercetarea de la World Trade Center, dar doar unul, câinele de poliţie pensionat Trackr, a jucat un rol în salvarea unei vieţi.

Bretagne, un golden retriever, a fost ultimul salvator cu patru picioare când, în 2016, a murit la vârsta de 17 ani. Avea doi ani când, împreună cu echipa de apărare civilă din Texas, a ajuns la World Trade Center în săptămâna de după masacre şi a petrecut 10 zile acolo căutând în zadar supravieţuitori.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/09/eroi02.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/09/eroi02-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Câinii din 11 septembrie nu mai sunt alături de noi, dar amintirea serviciului lor trăieşte în continuare printre salvatorii de la World Trade Center. Pentru a le omagia efortul, există două expoziţii organizate la...