Cunoscut de patru ani încoace, Joker infestează recurent unele aplicaţii Android prin pătrunderea în smartphone-uri şi, uneori, epuizează creditul telefonic.

Una dintre specialităţile sale este înregistrarea fără cunoştinţa utilizatorului a serviciilor plătite chiar şi prin conturi bancare curente. Cel mai îngrijorător aspect este că malware-ul se ascunde în aplicaţiile găzduite în Google Play Store.

Pentru a ocoli verificările, Joker foloseşte un dropper, un program conceput special pentru a rula malware, dar care nu poate fi detectat de sistemele de securitate.

Odată ce aplicaţia este descărcată, utilizatorilor li se solicită diferite permisiuni care conduc de fapt la descărcarea malware-ului real, care din acel moment poate acţiona netulburat.

Problema s-a transformat într-o adevărată plagă. De-a lungul anilor, au existat peste 1.700 de aplicaţii pe care Google a trebuit să fie eliminate din Magazin Play.

Poliţia belgiană a observat recent întoarcerea lui Joker, care a fost identificat în acelaşi timp şi de producătorul de antivirus Quick Heal Security.

Dintre aplicaţiile care duc la descărcarea programelor malware, cele mai multe implică mesaje şi scanarea documentelor.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/09/joker.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/09/joker-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Cunoscut de patru ani încoace, Joker infestează recurent unele aplicaţii Android prin pătrunderea în smartphone-uri şi, uneori, epuizează creditul telefonic.Una dintre specialităţile sale este înregistrarea fără cunoştinţa utilizatorului a serviciilor plătite chiar şi prin conturi bancare curente. Cel...