Este noua variantă a virusului Sars-CoV-2 raportată în raportul săptămânal al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii din 30 august. Se adaugă versiunilor Eta, Iota, Kappa şi Lambda.

Potrivit buletinului OMS, au fost identificate unele focare în ţările europene şi sud-americane. Tulpina, care în toate infecţiile din lume reprezintă 0,1%, este prezentă în principal în Columbia şi Ecuador, în creştere constantă, cu o prevalenţă de 39%, respectiv 13%.

„Trebuie ţinut sub control, la fel ca toate variantele care par să se răspândească rapid atunci când sunt izolate. De asemenea, pentru că are o carte de identitate genetică care sugerează o contagiozitate mai mare – Giovanni Maga, directorul Institutului de Genetică Moleculară, a declarat pentru Adnkronos.
Este inclus în protocoalele de supraveghere pentru a verifica dacă este un fenomen local, care poate fi limitat la ţara de origine sau dacă are un potenţial ridicat de împrăştiere.

În ceea ce priveşte impactul asupra campaniei de vaccinare, Maga a adăugat: “Ceea ce contează este ceea ce se întâmplă în realitate. Chiar şi Delta, iniţial, se credea că are capacitatea de a se sustrage răspunsului la vaccin.

În schimb, am văzut că este mai contagios şi creşte numărul de cazuri între persoanele cu o singură doză, în timp ce ciclul complet, cu două doze, este încă eficient. Predicţiile sunt întotdeauna riscante”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/09/profimedia-0511661100.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/09/profimedia-0511661100-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Este noua variantă a virusului Sars-CoV-2 raportată în raportul săptămânal al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii din 30 august. Se adaugă versiunilor Eta, Iota, Kappa şi Lambda.Potrivit buletinului OMS, au fost identificate unele focare în ţările europene şi sud-americane....