Obligativitatea certificatului verde este extinsă în Italia începând din 1 septembrie.

Dacă din 6 august green pass-ul a devenit obligatoriu în restaurante şi baruri, spectacole şi muzee, de miercuri va trebui folosit şi în mijloacele de transport.

Până pe 31 decembrie 2021, certificatul verde trebuie prezentat pe anumite mijloace de transport publice şi private. În special, va fi obligatoriu pe avioanele interne, nave şi feriboturi pentru transportul între regiuni.

În plus, green pass-ul va fi cerut pe trenurile Intercity, Intercity Night şi High Speed ​​(trenurile regionale sunt, prin urmare, excluse), precum şi pe autobuzele care leagă două sau mai multe regiuni.

Pe de altă parte, nu este obligatoriu pentru transportul public local, atât în ​​regiunile din zona albă, cât şi în zona galbenă. Aici este prevăzută doar purtarea obligatorie a măştii de protecţie.

Angajaţii din şcoli – profesori, portari, personal tehnic şi administrativ – vor fi obligaţi, tot din 1 septembrie, să prezinte certificatul verde. Numai „persoanele fragile” vor avea dreptul la teste gratuite plătite de Ministerul Educaţiei. Pentru toţi ceilalţi, în absenţa certificatului verde, după 5 zile de absenţă nejustificată, se va declanşa suspendarea contractului de muncă şi a salariului, conform La Repubblica.

În prima fază, din 1 septembrie până pe 13 septembrie green pass-ul va fi verificat printr-o aplicaţie, iar după aceea este aşteptată o procedură automatizată care să accelereze verificările.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/09/f210223ys64.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/09/f210223ys64-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Obligativitatea certificatului verde este extinsă în Italia începând din 1 septembrie. Dacă din 6 august green pass-ul a devenit obligatoriu în restaurante şi baruri, spectacole şi muzee, de miercuri va trebui folosit şi în...