„Aceşti bărbaţi au fost executaţi pentru că erau de culoare. Iar asta nu este corect. Astăzi, suntem aici, pentru a recunoaşte că a fost greşit ce li s-a întâmplat celor şapte”, spune guvernatorul Virginiei, conform New York Times.

 

Concret, guvernatorul democrat, Ralph Northam, s-a întâlnit cu urmaşi ai celor 7 bărbaţi – numiţi în comunitate „Cei şapte de la Martinsville” (Martinsville Seven) şi le-a prezentat decretul de graţiere. 

 

„Chiar dacă nu putem schimba trecutul, sper ca această măsură să aducă puţină pace”, a declarat Northam, care se declară susţinător al reformării sistemului penal şi care, de la începutul mandatului său, în 2018, a acordat un număr-record de graţieri (604). 

 

Culoarea pielii – motivul principal pentru rasism

 

În 1949, o femeie în vârstă de 32 de ani a depus plângere pentru viol, declarând că a fost agresată sexual de către un grup de bărbaţi de culoare. Aşa că poliţiştii au căutat vinovaţii, dar nu prea mult. Au găsit şapte bărbaţi, i-au arestat şi obligat să semneze mărturisiri scrise deşi câţiva dintre ei nu ştiau să scrie şi să citească.

 

În plus, aceştia au fost interogaţi în absenţa unui avocat şi condamnaţi la moarte. 

 

Deşi decizia a revoltat comunitatea, care a organiza proteste până şi la Casa Albă, cei şapte au fost executaţi pe scaunul electric în februarie 1951. 

 

Rudele celor şapte s-au luptat zeci de ani pentru dreptate în această speţă.

 

45 de bărbaţi de culoare au fost executaţi între 1908 şi 1951, în Virginia.  Însă abia în anul 1977, Curtea Supremă stipula că pedeapsa cu moartea în speţele de viol este contrară Constituţiei americane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/09/gratiere-7.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/09/gratiere-7-300x300.jpgrootstireaUncategorised
„Aceşti bărbaţi au fost executaţi pentru că erau de culoare. Iar asta nu este corect. Astăzi, suntem aici, pentru a recunoaşte că a fost greşit ce li s-a întâmplat celor şapte”, spune guvernatorul Virginiei, conform New...