AHK România citează cele mai recente date publicate de Oficiului Federal de Statistică (Destatis).

Pe segmente, exporturile către România au atins 9 mld. euro, în creştere cu peste 24% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce importurile au crescut la 7,4 mld. euro, plus 17,2%.

„Acesta este un semn clar de redresare, având în vedere că cifrele semestriale au atins nivelul de dinaintea crizei. Dacă ne uităm la dinamica comerţului bilateral şi la atmosfera pozitivă privind afacerile din cadrul companiilor germane din România, ne aşteptăm ca până la sfârşitul anului 2021 cifrele să crească chiar peste nivelul celor din 2019 (cca. 32 mld. euro)”, spune Sebastian Metz, Director general şi membru în Consiliul Director al AHK România.

Cu un volum al schimburilor comerciale de 16,4 mld. euro în primele şase luni ale anului, România ocupă locul 20 în topul partenerilor comerciali ai Germaniei în perioada menţionată.

AHK România este reprezentanţa oficială a economiei germane şi totodată cea mai mare Cameră de comerţ bilaterală din România. Înfiinţată în 2002, AHK numără circa 600 de firme-membre şi oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informaţii şi experienţe. Prin serviciile pe care le oferă şi prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susţine activ companiile germane la intrarea lor pe piaţa românească şi este totodată partener al firmelor româneşti interesate de piaţa germană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/09/nu5y.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/09/nu5y-300x300.jpgrootstireaUncategorised
AHK România citează cele mai recente date publicate de Oficiului Federal de Statistică (Destatis). Pe segmente, exporturile către România au atins 9 mld. euro, în creştere cu peste 24% faţă de aceeaşi perioadă a...