Până la pragul de 6 la mie, toate şcolile rămân deschise în format fizic, a spus ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

După depăşirea pragului de 6 la mie, rămân deschise creşele şi grădiniţele. Toţi elevii intră în online, cu o singură excepţie şi anume cei din învăţământul special.

Pentru învăţământul special, activităţile de terapie, activităţile elevilor cu cerinţe educaţionale speciale vor fi permise, practic, şi după depăşirea ratei de infectare de 6 la mie. Este singura excepţie. După depăşirea ratei de infectare de 6 la mie nu vor mai fi permise nici măcar activităţile remediale”, a spus Cîmpeanu.

Documentul prezentat de Sorin Cîmpeanu şi Ioana Mihăilă va fi semnat doar după ce miniştrii vor fi abilitaţi în acest sens de către CNSU.

Sunt precizate în document toate situaţiile prin care apare un caz de îmbolnăvire într-o grupă sau într-o clasă.

Sunt precizate toate detaliile necesare. Am lucrat până cu un sfert de oră înainte să venim şi credem că acoperit de data aceasta toate situaţiile posibile”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

La rândul ei, Ioana Mihăilă a spus că se menţin măsurile de prevenţie: distanţarea fizică, aerisirea claselor şi a tuturor spaţiilor închise, locuri de luat masa, săli de sport. Se menţine şi obligativitatea purtării măştii în spaţiile din interior.

Am ajuns la un consens asupra tipului de mască purtat. Am recomandat purtarea măştii de tip medical pentru că este standardizată, dar am revenit şi cu câteva precizări despre condiţiile pe care măştile de tip textil trebuie să le îndeplinească pentru a putea fi adaptate: să acopere corect nasul şi bărbia şi am precizat că se interzic alte tipuri de dispozitive care sunt uneori folosite pe post de mască”, a spus Mihăilă.

Sorin Cîmpeanu a spus că există o excepţie: „vizierele care pot fi folosite doar de către profesori şi doar în învăţământul special atunci când este nevoie de vizualizarea feţei”, a spus ministrul Educaţiei.

Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei au redactat un ordin comun care reglementează scenariile care se aplică în cazul apariţiei în şcoală a unui caz de infectare. Elevii vor învăţa online cel puţin opt zile, după care se pot testa, iar cei vaccinaţi vor continua să vină la cursuri.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/09/cimpeanu-doctorate.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/09/cimpeanu-doctorate-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Până la pragul de 6 la mie, toate şcolile rămân deschise în format fizic, a spus ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. După depăşirea pragului de 6 la mie, rămân deschise creşele şi grădiniţele. Toţi elevii...