Miercuri, începând cu ora 10.00, în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti, are loc Ceremonia militară cu ocazia încheierii misiunii Armatei României în Afganistan.

Potrivit MApN, vor defila pe sub Arcul de Triumf detaşamente pedestre reprezentând structurile militare ale Armatei României care au îndeplinit misiuni în acest teatru de operaţii, începând din anul 2002 şi până în luna iunie a acestui an.

Defilarea va fi deschisă de un detaşament format din militari răniţi în timpul celor peste 19 ani de participare a Armatei României la misiuni în Afganistan.
Dispozitivul de defilare va include şi un detaşament al Jandarmeriei române, care a executat, de asemenea, misiuni în acest teatru de operaţii.

De asemenea, vor fi decorate drapele de luptă ale unor comandamente, mari unităţi şi unităţi ale Armatei României care au condus sau au executat misiuni în teatrul de operaţii.

Pe timpul ceremoniei se va păstra un moment de reculegere şi se va depune o coroană de flori în memoria militarilor căzuţi la datorie în teatrele de operaţii externe, iar formaţii de aeronave vor survola monumentul.

Cu această ocazie, Ministerul Apărării Naţionale a publicat pe Facebook o serie de fotografii, alături de mesajul plutonierului major Laurenţiu Turoi, veteran al teatrelor de operaţii, cu 5 misiuni în Afganistan şi 2 misiuni în Irak. În total, acesta a petrecut 1126 de zile departe de casă.

„2002, Afganistan … Fără aer condiţionat, fără internet la purtător, fără telefon mobil, fără apă rece, fără …, şi, da, am supravieţuit! Doar cu un singur ţel: mândru că sunt român!”, transmite Laurenţiu Turoi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/captura-de-ecran-2021-07-21-100337.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/07/captura-de-ecran-2021-07-21-100337-300x300.pngrootstireaUncategorised
Miercuri, începând cu ora 10.00, în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti, are loc Ceremonia militară cu ocazia încheierii misiunii Armatei României în Afganistan. Potrivit MApN, vor defila pe sub Arcul de Triumf detaşamente...