Dacă ar fi posibilă călătoria în timp, acesta ar fi momentul extraordinar ca să ne teleportăm pe Calea Victoriei din Bucureşti: 23 aprilie,1934.

Imaginea articolului Clădirea-fenomen din inima Bucureştiului şi secretele primului zgârie-nori din ţară. „Oraşul putea fi Noul New York!

Clădirea-fenomen din inima Bucureştiului şi secretele primului zgârie-nori din ţară. „Oraşul putea fi Noul New York!”

Ziua în care, pe locul bătrânei Terase Otetelaşanu – foarte populară în epocă pentru baluri, teatru de revistă, must şi mititei – era inaugurat primul zgârie – nori din ţară, în prezenţa Regelui Carol al II-lea. Foarte mare eveniment. Când a fost inaugurat Palatul Telefoanelor, bucureştenii au rămas cu gura căscată, cu privirea îndreptată spre verticala construcţiei. 

Târgul cu Mitici nu mai pomenise o astfel de clădire care te ducea cu gândul la zgârie-norii din New York. Şocul vizual a fost pe măsura realizării. În comparaţie cu Palatul care reprezenta progresul absolut, comunicaţia şi modernismul, casele boiereşti de pe Calea Victoriei păreau “barăci de scânduri”. Povestea unei clădiri icon pentru Bucureşti şi a celui care a construit-o, Edmond Van Saanen Algi, un arhitect bucureştean astăzi uitat pe foarte, foarte nedrept.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pngrootstireaUncategorised
Dacă ar fi posibilă călătoria în timp, acesta ar fi momentul extraordinar ca să ne teleportăm pe Calea Victoriei din Bucureşti: 23 aprilie,1934. ...