Cercetătorii de la universităţile americane MIT şi Harvard au creat o mască ce poate detecta virusul SARS-CoV-2 în respiraţia celui care o poartă. Masca este dotată cu senzori ce pot detecta coronavirusul după 90 de minute de purtare.

 

„Am creat un senzor ieftin care poate fi integrat în aproape orice fel de mască”, explică iniţiatorii proiectului.

 

De asemenea, cercetătorii pot schimba senzorii pentru a detecta alţi agenţi patogeni precum Ebola şi Zika. Această metodă este mai puţin invazivă decât celelalte opţiuni de detectare a virusului.

 

Cercetătorii au pornit demersurile pentru patentarea invenţiei şi caută investitori pentru a putea lansa dispozitivul pe piaţă.

 

„Pandemia de COVID-19 ne-a învăţat că avem nevoie de instrumente mai eficiente pentru a face faţă viitoarelor posibile pandemii. Sperăm ca tehnologia noastră să poata salva vieţi în viitorul apropiat”, spune Nina Donghia, cercetător.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pngrootstireaUncategorised
Cercetătorii de la universităţile americane MIT şi Harvard au creat o mască ce poate detecta virusul SARS-CoV-2 în respiraţia celui care o poartă. Masca este dotată cu senzori ce pot detecta coronavirusul după 90 de minute...