Marţi s-a desfăşurat proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat, a doua din această sesiune (iunie-iulie 2021).

Au susţinut lucrări scrise la una dintre cele două discipline ale probei (Matematică şi Istorie) 120.070 de candidaţi (96%) din totalul celor 125.349 de candidaţi care s-au înscris. Nu s-au prezentat 5.234 de candidaţi.

Pentru fraudă sau tentativă de fraudă au fost eliminaţi 45 de candidaţi. Aceştia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului. Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie a publicat subiectele şi baremul de corectare, la ora 15:00, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Următoarea probă (proba la alegere a profilului şi a specializării) va avea loc miercuri, 30 iunie, în timp ce ultima probă din această sesiune (limba şi literatura maternă) este programată joi, 1 iulie.

Primele rezultate vor fi afişate în data de 5 iulie, până la ora 12:00. Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/06/profimedia-0516807553-2.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/06/profimedia-0516807553-2-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Marţi s-a desfăşurat proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat, a doua din această sesiune (iunie-iulie 2021). Au susţinut lucrări scrise la una dintre cele două discipline ale probei (Matematică şi Istorie) 120.070...