De la 1 iulie va fi disponibil certificatul verde pentru COVID-19. Secretarul de stat Andrei Baciu a anunţat duminică seară care sunt modalităţile prin care acesta poate fi obţinut.

 

Cel mai simplu este ca fiecare persoană să îşi descarce acest certificat de pe site-ul certificat-covid.gov.ro, pus la dispoziţie de STS. Însă cei care nu au acces la internet sau nu se descurcă singuri să-l descarce, pot solicita documentul şi la medicul de familie sau la direcţiile judeţene de sănătate publică.

 

Toţi cei care vor întâmpina probleme în obţinerea documentului se vor putea adresa unui call canter dedicat special pentru acest lucru, unde va exista un grup de  experţi care vor putea rezolva problemele neprevăzute care ar putea apărea.

Ce informaţii va conţine certificatul şi cum îl vom folosi?

Certificatul este un fel de bilet de călătorie care îi scapă pe oameni de anumite restricţii atunci când pleacă în vacanţă.

 

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat că marţi se va aproba într-o şedinţă de lucru o ordonanţă de urgenţă pentru implementarea certificatelor digitale:

 

„De exemplu, pentru o persoană testată, valabilitatea certificatului este de 24 de ore dacă vorbim de un test antigen rapid şi, respectiv, de 72 de ore dacă vorbim de un test PCR. Dacă este vorba de situaţia în care persoana a trecut prin boală, valabilitatea este de 180 de zile de la data primului test COVID pozitiv înregistrat în corona forms. Dacă vorbim de vaccinare, valabilitatea este până în luna iunie 2022 pentru o persoană vaccinată cu schema completă de vaccinare”, a declarat Ioana Mihăilă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/06/7670998-mediafax-foto-alex-nicodim.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/06/7670998-mediafax-foto-alex-nicodim-300x300.jpgrootstireaUncategorised
De la 1 iulie va fi disponibil certificatul verde pentru COVID-19. Secretarul de stat Andrei Baciu a anunţat duminică seară care sunt modalităţile prin care acesta poate fi obţinut.   ...