Îşi doresc să schimbe ceva la învăţământul românesc, dar când văd că nu se poate, aleg să profeseze în altă parte. Este cazul Manuelei Pralea, profesoară de matematică, care, supărată pe sistem, a plecat să predea în SUA. Spune că i-a fost greu să se adapteze la învăţământul de acolo, dar nu s-ar mai întoarce.

 

„Din toate punctele de vedere noi suntem la începutul experientei, iar aici ma simt într-adevăr într-un secol care este în timp cu ceea ce se întampla în plan mondial în termen de evoluţie. Lucrez cu resurse de înaltă calitate. Nu se compara cu resursele pe care le avem in Romania”, a spus Manuela Pralea, profesoară de matematică.

 

Cătălin Ciupală, însă, nu şi-a pierdut speranţa. Predă matematică la Colegiul “Andrei Şaguna” din Braşov şi spune că avem nevoie ca oamenii din învăţământ să rămână în ţară. Doar aşa se poate schimba ceva la şcoala românească. El are motive bine întemeiate pentru care nu vrea să plece.

 

„În primul rând prietenii, îmi place foarte mult aici, am o meserie bună, un loc de muncă foarte frumos, multe satisfacţii, toti prietenii si toţi cei dragi sunt aici, nu am de ce să plec”, a declarat Cătălin Ciupală, profesor de matematică.

 

Problema profesorilor din România nu este de ignorat. Peste 6.500 de profesori români au plecat să muncească în străinătate, în ultimii 20 de ani, conform unui raport al Comisiei Europene.

 

Alexandru Manda, expert în educaţie, vine cu soluţia. 

 

„Aici sarcina statului este să crească atractivitatea carierei didactice, să crească atractivitatea didactică prin măsuri concrete de sprijin şi de ordin salarial şi prin beneficii de formare etc.”, a afirmat Alexandru Manda, expert în educaţie.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/06/7611107-ap-mediafax-foto-ap.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/06/7611107-ap-mediafax-foto-ap-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Îşi doresc să schimbe ceva la învăţământul românesc, dar când văd că nu se poate, aleg să profeseze în altă parte. Este cazul Manuelei Pralea, profesoară de matematică, care, supărată pe sistem, a plecat să predea...