„Ultima evualre pe care consilierul a putut-o denmonstra Corpului de control al ministrului a fost din 2018, în care am văzut un desen, în care acel copil în 2018 pur şi simplu cerea ajutor. Un copil care avea 9 ani care scrie şi un desen foarte sugestiv. Cred eu, cu pregătirea inginerească a mea, că trebuia să dea de gândit consilierului, că trebuia să fie în ateţia consilierului.
Am primit mărturii de la elevi şi părinţi ai unor elevi care sunt în şcoală sau s-au mutat din acea şcoală din motive de bullying, care, nu s-a încheiat încă analiza corpului de control, nu vreau să mă antepronunţ, dar pe mine m-au convins că acele lucruri se întâmplă nu de săptămâna trecută, se întâmplă de mult timp”
, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Acesta spune că este nevoie de mai multă educaţie în acest sens în beneficiul elevilor, dar şi în beneficiul profesorilor şi părinţilor.

Am văzut cum înalţi responsabili din educaţie iau în uşor, catalogând o simplă joacă faptul că un elev s-a aruncat de pe fereastră de la etajul 1. Sunt mai mulţi care au această predispoziţie şi atunci când văd umilinţa la care sunt supuşi alţi elevi nu le acordă atenţia cuvenită”, a spus ministrul Educaţiei.

Potrivit lui Sorin Cîmpeanu, în cazul elevului de la Şcoala George Bacovia nu părinţii au fost cei care au sesizat autorităţile.

„Cazul de la nu a semnalat de către părinţi. Mai mult decât atât părinţii nu au depus o sesizare, am încercat astăzi să îi contactez şi să-i invit la o discuţie, n-au răspuns, am primit însă un mail pe care mi-e greu să-l cataloghez… Am adresa părinţilor înregistrată oficial la Ministerul Educaţiei. (…) Înţeleg că au depus o mărturie că dirigintele, profesorii, directorul au făcut tot ce se putea face şi că nu puteau să preîntâmpine un astfel de gest, asta este esenţa mesajului”, a mai spus ministrul.

Acesta a precizat că, în urma controlului făcut la şcoală, vor fi luate măsurile care se impun, inclusiv sesizarea altor instituţii, cum ar fi Protecţia Copilului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/06/7658488-mediafax-foto-eduard-vinatoru.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/06/7658488-mediafax-foto-eduard-vinatoru-300x300.jpgrootstireaUncategorised
„Ultima evualre pe care consilierul a putut-o denmonstra Corpului de control al ministrului a fost din 2018, în care am văzut un desen, în care acel copil în 2018 pur şi simplu cerea ajutor. Un copil...