Copiii nu ştiu cum să protejeze mediul înconjurător şi nu sunt conştienţi de efectele puternice ale poluării. Unele tări deja au luat măsuri. Copiii din SUA studiază fenomenul de încălzire globală.

 

Luca este clasa a-XII-a şi spune că o astfel de materie l-ar ajuta să aibă mai multă grijă de mediu. Însă nu ştie dacă este realizabilă. 

 

LUCA VLAD, elev:

”Ar fi o idee foarte bună să se implementeze, doar că în situaţia actuală şi al sistemului de educaţie de la noi, nu sunt foarte sigur dacă ar reuşi să facă un proiect de asemenea anvergură, să se poată implementa măcar în majoritatea şcolilor astfel de proiecte sau programe”.

 

Doru Gradinarul este profesor de educaţie socială şi îţi spune că o astfel de materie ar trebui implementată şi în România. 

Ca să ecologizăm, trebuie întâi să învăţăm cum să o facem, îţi expică el. 

 

DORU GRĂDINARU, profesor de educaţie socială:

”Elevii au nevoie de o formare care să le permită ca atunci când vor fi adulţi să poată acţiona eficient în protejarea mediului şi pentru asta trebuie cunoscute normele şi trebuie formate anumite comportamente şi astea nu se formează decât prin conştientizare”.

 

Poate te întrebi de ce o astfel de materie este utilă şi la noi. Ei bine, România întârzie să adopte instrumente relevante privind gestionarea deşeurilor.

Un român produce anual 254 kg de deşeuri menajere  şi mai puţin de 10% sunt reciclate,  potrivit celor mai recente date Eurostat.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/05/landfill-879437-1920.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/05/landfill-879437-1920-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Copiii nu ştiu cum să protejeze mediul înconjurător şi nu sunt conştienţi de efectele puternice ale poluării. Unele tări deja au luat măsuri. Copiii din SUA studiază fenomenul de încălzire globală.   ...