În utimul an, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a fost prezentă în cel puţin un subiect de pe ordinea de zi.

 

La început a spus că masca de protecţie nu e obligatorie, apoi ne-a impus să o purtăm. Distribuirea vaccinului a întârziat, iar OMS nu a făcut nimic să remedieze situaţia. 

 

Cu atâtea gafe şi cu un buget uriaş, de 8,482 miliarde USD, OMS continuă.

 

Înainte de Consiliul European, liderii UE au dat mesaje de susţinere a OMS şi de creştere a fondurilor pentru Organizaţie. 

 

„OMS trebuie să fie robustă în perioade de criză, suficient de flexibilă pentru a putea reacţiona în situaţii de urgenţă şi solidă când vine vorba de controverse. Franţa susţine consolidarea OMS în rolul său normativ”, a afirmat preşedintele francez Emmanuel Macron.

 

Tactica de a apela la susţinerea ţărilor pare că funcţionează. 

 

Şi Angela Markel s-a alăturat campaniei.

 

„În rapoartele lor, grupurile salută tratatul global privind pandemiile ca un element important în procesul de reformă al OMS. Împărtăşesc această opinie. Ar trebui să luăm aceste propuneri, să elaborăm reguli comune şi să ne asigurăm că sunt respectate.”, a declarat cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

 

Cel mai mare fan pare să fie SUA, care donează în fiecare an 116 milioane de dolari. Suma reprezintă 24% din întregul buget al organizaţiei.

 

Cândva, un alt susţinător OMS era Marea Britanie. Rămâne de văzut, însă, dacă UK îşi va mai păstra simpatia acum, de când a ieşit din Uniunea Europeană.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/05/profimedia-0523750540.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/05/profimedia-0523750540-300x300.jpgrootstireaUncategorised
În utimul an, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a fost prezentă în cel puţin un subiect de pe ordinea de zi.   La început a spus că masca de protecţie nu...