Fostul şef de la Renault-Nissan, Carlos Ghosn, în prezent fugar, va ieşi din vizuina sa de lux din Liban, conform Wall Street Journal. Acesta spune că este pregătit pentru interogatoriul anchetatorilor francezi.

Carlos Ghosn a fost arestat în Japonia în 2018 după ce a fost acuzat de infracţiuni financiare în valoare de zeci de milioane de dolari şi se confruntă cu mai multe capete de acuzare – inclusiv deturnare de bani de la compania pe care a condus-o pentru propriul câştig.

La mai bine de un an de la arestarea sa, Ghosn a fugit în Liban pentru a fi judecat în ţara sa natală unde este privit aproape ca un erou naţional. Asociaţii care l-au ajutat pe Ghosn să fugă de o judecată în Japonia au declarat la momentul respectiv că procurorii din Liban i-ar oferi fostului director condiţii favorabile în aşteptarea judecării speţei sale.

CITEŞTE AICI: Fuga lui Carlos Ghosn în Liban. Fostul şef Nissan, întrebat dacă a fost ascuns într-o cutie: „Am fost dispus să îmi asum acest risc”

Legislaţia judiciară din Liban acordă posibilitatea ca cetăţenii libanezi să fie judecaţi pentru infracţiuni comise peste hotare. 

Fuga lui Ghosn l-a surprins şi pe propriul său avocat din Japonia. Junichiro Hironaka a precizat pentru Wall Street Journal la începutul lui 2020 că l-a văzut  pentru ultima dată pe clientul său pe 25 decembrie 2019 şi că plănuia să-l reîntâlnească în luna ianuarie. Echipa de avocaţi încă avea în posesie cele 3 paşapoarte ale fostului şef Renault-Nissan:, francez, libanez şi brazilian.

Decizia de a fugi din Japonia ar fi avut la bază percepţia acestuia că este maltratat de către sistemul judiciar din Japonia şi că acolo nu poate primi o judecată corectă din moment ce există o “prezumţie de vinovăţie”.

“Nu am fugit de justiţie – am fugit de injustiţie şi persecuţie politică”, a spus Carlos Ghosn, într-o declaraţie prin email pentru presa americană. Rata de condamnare în Japonia este de 99%, potrivit statisticilor citate de WSJ.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/05/profimedia-0565963823.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/05/profimedia-0565963823-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Fostul şef de la Renault-Nissan, Carlos Ghosn, în prezent fugar, va ieşi din vizuina sa de lux din Liban, conform Wall Street Journal. Acesta spune că este pregătit pentru interogatoriul anchetatorilor francezi. ...