Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că una dintre principalele teme de pe ordinea de zi a şedinţei este legată de certificatul verde digital.

„Cred că este un lucru bun, va înlesni libera circulaţie, dar trebuie să fim atenţi, nu trebuie să ducă la discriminări între cetăţeni”, a spus Klaus Iohannis înainte de şedinţa de luni.

De asemenea, liderii europeni vor vorbi despre vaccinurile care ar putea fi donate unor state ţerţe. Iohannis a oferit exemplul României care a trimis doze în Republica Moldova.

„Avem şi tema solidarităţii cu state terţe, în cazul nostru vorbim despre Moldova, am donat deja 300.000 de doze şi alţii trebuie să facă lucuri similare”, a mai spus preşedintele României.

Nu în cele din urmă, liderii din UE vor analiza strategia privind schimbările climatice.

„O temă foarte importantă pe agenda discuţiilor este legată despre schimbările climatice, în decembrie am decis să fim ambiţioşi şi să avem o ţintă ambiţioasă. În 2030, reducere semnificativă a poluării faţă de 1990. Vrem o reducere de 55%, o ţintă ambiţioasă, dar realizabilă”, a precizat Iohannis.

Pe agenda întâlnirii de luni seara mai figurează teme de politică externă legate de Orientul Mijlociu, de Marea Britanie şi de Belarus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/05/original-vizita-centru-mobil-de-vaccinare-afumati-21-aprilie-202-1.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/05/original-vizita-centru-mobil-de-vaccinare-afumati-21-aprilie-202-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că una dintre principalele teme de pe ordinea de zi a şedinţei este legată de certificatul verde digital. „Cred că este un lucru bun, va înlesni libera circulaţie, dar...