Peste 50 de protestatari au blocat, sâmbătă, patru centre de distribuţie ale McDonald’s, din Marea Britanie, solicitând ca cel mai mare lanţ de fast-food din lume să treacă pe un meniu bazat în întregime pe plante până în 2025, transmite CNN.

Activiştii de la Animal Rebllion nu permit muncitorilor să intre în patru centre de distribuţie din Anglia folosind camioane şi turnuri de bambus, la baza cărora sunt închişi oameni.

Solicitările activiştilor

„Credem că dacă punem presiune pe una dintre cele mai mari şi mai emblematice corporaţii din lume, care este responsabilă pentru un procent semnificativ din gazele cu efect de seră şi defrişări, putem să avem un impact.”, a spus purtătorul de cuvânt al Animal Rebellion, Alex Lockwood, pentru CNN.

Grupul solicită McDonald’s să facă trecerea la un sistem cu mâncare pe bază de plante pentru „a opri criza climatică şi pentru a pune capăt suferinţei animalelor”, potrivit unui comunicat transmis de organizaţie.

Activiştii îşi propun să blocheze centrele de distribuţie pentru cel puţin 24 de ore, însă încearcă să stea 48 de ore, a mai precizat Lockwood. Structura de bambus va fi dificil de înlăturat de poliţie şi muncitori, pentru că protestatarii sunt blocaţi la baza acesteia.

Animal Rebellion a parcat mai multe camioane la intrarea în centrele de distribuţie şi au ataşat pe ele mesaje precum „Carnea & Lactatele = Criză climatică” sau „Sistem de mâncare bazat pe plante”.

Protestul va afecta în jur de 1.300 de restaurante şi 3.5 milioane de cumpărători, potrivit grupului de activişti.

„Vrem să atragem atenţia asupra ipocriziei măsurilor de sustenabilitate aplicate de McDonald’s şi asupra faptului că afirmă că au obiective privind emisiile, susţinute de ştiinţă, ignorând în acelaşi timp cât de nerealiste sunt atunci când continuă să servească meniul pe care îl servesc.”, a spus un voluntar în cadrul grupului, Harley McDonald-Eckersall. „Vrem să deschidem o conversaţie cu ei”, a mai spus Harley.

Până în acest moment, Animal Rebellion nu a fost contactat de către conducerea McDonald’s, potrivit activiştilor.

Poziţia McDonald’s

„Evaluăm impactul livrărilor asupra restaurantele noastre şi asupra anumitor produse din meniu. Ne cerem scuze clineţilor pentru orice dezamăgire cauzată.”, a spus un purtător de cuvânt al lanţului de fast-food pentru CNN.

Purtătorul de cuvânt nu a precizat dacă McDonald’s va deschide un dialog cu Animal Rebellion.

McDonald’s afirmă că îşi propune să reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu până la 150 de milioane de tone până în 2030. De asemenea, lanţul de fast-food a fondat, în 2011, Global Roundtable for Sustainable Beef, care îşi propune să îmbunătăţească sustenabilitatea lanţului global de aprovizionare cu carne de vită.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/05/profimedia-0608907696.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/05/profimedia-0608907696-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Peste 50 de protestatari au blocat, sâmbătă, patru centre de distribuţie ale McDonald’s, din Marea Britanie, solicitând ca cel mai mare lanţ de fast-food din lume să treacă pe un meniu bazat în întregime pe plante...