Încă un caz de agresiune a poliţiştilor asupra unui cetăţean de culoare zguduie America. În 2019, întâlnirea lui Ronald Greene cu poliţia din statul Louisiana i-a fost fatală.

După ce familia a aflat de la autorităţi că Ronald a murit într-un accident auto, un raport preliminar de investigaţie spunea câteva luni mai târziu că Greene a murit de fapt după ce a rezistat şi s-a luptat cu forţele de ordine, după ce urmărirea lui s-a încheiat cu un accident.

Acum, mai bine de doi ani mai târziu, filmul cu camera video a fost obţinut de Associated Press şi arată ce s-a întâmplat cu Greene după prăbuşirea pe un drum întunecat, în afara oraşului Monroe din nordul Louisianei, pe 10 mai 2019.

În trei scurte clipuri video postate de agenţia de ştiri, Greene poate fi auzit cerându-şi scuze ofiţerilor în acea noapte, spunând că este speriat şi implorând mila lor.

„OK, OK”, se aude Greene spunând: “Îmi pare rău. Mi-e frică. Ofiţer, mi-e frică. Sunt fratele tău. Mi-e frică”.

Cu câteva clipe înainte, un ofiţer s-a apropiat de maşina lui Greene, cu arma trasă.

După ce a fost imobilizat, Greene poate fi auzit gemând în timp ce se află încă pe pământ şi este pus în cătuşe de un ofiţer, în timp ce un alt ofiţer îl loveşte de câteva ori. Un ofiţer poate fi auzit spunând: „Am sânge peste tot, sper că tipul ăsta nu are SIDA”, pe măsură ce Greene continua să geamă. La un moment dat, un ofiţer îl târăşte pe Greene.

Associated Press relatează că Greene este lăsat întins cu faţa în jos, gemând mai mult de nouă minute, în timp ce ofiţerii foloseau şerveţele de dezinfectant pentru a-şi spăla sângele de pe mâini şi feţe. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/05/louis.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/05/louis-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Încă un caz de agresiune a poliţiştilor asupra unui cetăţean de culoare zguduie America. În 2019, întâlnirea lui Ronald Greene cu poliţia din statul Louisiana i-a fost fatală. După ce familia a aflat de...