Potrivit unui raport publicat de The Telegraph la evenimentele programului pilot au partcipat 58.000 de persoane.

Evenimentele pilot au inclus premiile Brit Awards, concerte şi petreceri în Liverpool, dar şi finala Cupei Angliei şi o semifinală pe stadionul Wembley. Primele date arată că numai 15 persoane au fost infectate din miile de participanţi.

Programul de cercetare care s-a desfăşurat în lunile aprilie şi mai a constat în nouă evenimente diferite cu mulţimi live şi concerte a fost monitorizat de oameni de ştiinţă. Toate cele 58.000 de persoane au trebuit să aibă atât un test PCR, cât şi un test de debit lateral atât înainte, cât şi după evenimentul la care au participat.

Rezultatele sunt preliminare, pentru că încă mai sunt aşteptate rezultatele de la  alte evenimente pilot.

Chiar şi în cazul petrecerilor organizate în spaţii închise, rezultatele arată că transmiterea coronavirusului poate fi redusă  semnificativ atunci când sunt introduşi factori precum screening-ul şi ventilaţia îmbunătăţită.

Aceste date oferă speranţă că divertisementul la scară largă va putea fi reluat după 21 iunie, care este şi data de relaxare a măsurilor propusă de guvernul britanic.

Priministrul Boris Johnson urmează să primească un raport care să facă recomandări folosind rezultatele Programului de cercetare a evenimentelor in zilele următoare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/05/roger-harris-sj-foinwbpi-unsplash.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/05/roger-harris-sj-foinwbpi-unsplash-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Potrivit unui raport publicat de The Telegraph la evenimentele programului pilot au partcipat 58.000 de persoane. Evenimentele pilot au inclus premiile Brit Awards, concerte şi petreceri în Liverpool, dar şi finala...