Viorica Dăncilă cunoaşte oameni ecologişti, din zona verde, oameni cu care a stat la masă, cu care a băut cafea, cu care a schimbat vorbe, spune Adrian Vasilescu, consilier de strategii al guvernatorului BNR. „La BNR se caută oameni care au uşi deschise la Parlamentul European”.

„Dna Dăncilă nu va fi consilier al guvernatorului BNR. În acelaşi timp, vor fi cinci birouri specializate pe direcţia trecerii României la euro. Aceste cinci birouri nu vor fi la cabinetul guvernattorului, ci va fi un grup de birouri care va funcţiona în BNR şi care vor completa comitetul de trecere la euro, care funcţionează de 12 ani”, spune la Digi 24 Adrian Vasilescu, consilier de strategii al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

El spune că Viorica Dăncilă va fi remunerată pentru activitatea de la BNR.

„Nu este o situaţie ca atunci când se angajează un contabil la BNR. Aici este altceva, este o problemă foarte specială, pentru că vom avea nevoie de un lobby intens”, răspunde Vasilescu la întrebarea dacă se putea înscrie oricine pentru un astfel de post de consultant.

Întrebat ce o recomandă pe Viorica Dăncilă pentru un post de consultant la BNR, Vasilescu a spus: „Dna Dăncilă a fost prim-ministru, a fost europarlamentar multă vreme. Cunoaşte toate căile din Uniunea Europeană. Acolo cunoaşte oameni ecologişti, din zona verde, oameni cu care a stat la masă, cu care a băut cafea, cu care a schimbat vorbe, se cunosc, ştiu ce pot…(…) La BNR se caută oameni care au uşi deschise la Parlamentul European, uşi deschise în cabinetele europene… Uşi deschise, ăsta este lucru cel mai important. Fără uşi deschise nu facem nimic pentru ţara asta”.

De asemenea, el precizează că Ioan Mircea Paşcu se va ocupa de probleme de strategie politică.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/05/adrian-vasilescu-ovidiu-micsik.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/05/adrian-vasilescu-ovidiu-micsik-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Viorica Dăncilă cunoaşte oameni ecologişti, din zona verde, oameni cu care a stat la masă, cu care a băut cafea, cu care a schimbat vorbe, spune Adrian Vasilescu, consilier de strategii al guvernatorului BNR. „La BNR se...