Absolveţii de liceu din România nu ştiu ce facultate să aleagă. Iar când fac pasul, renunţă în primul şi chiar al doilea an de studiu, conform Aleph News.

 

O analiză a Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România a ajuns la concluzia că rată de abandon înainte de finalizarea studiilor depăşeşte procentul de 50%.

 

Este şi cazul lui Marian. A studiat 3 ani la Facultatea de Construcţii până şi-a dat seama că se simte copleşit zi de zi şi nu face ceea ce îi place. A ales să renunţe şi acum este student la kinetoterapie şi motricitate specială. Spune că a făcut cea mai bună alegere din viaţa lui că a renunţat la o facultate care nu îl făcea fericit. „Devenisem destul de depresiv, pot spune, să încerc să duc ceva la bun sfârşit care nu-mi aducea satisfacţie. Încerc să fac ceva care m-ar face pe mine fericit şi să nu mă gândesc neapărat la beneficiile financiare sau să ţin cont de părerea oamenilor”, a spus Marian. 

 

Alexandru pe de altă parte, şi-a ales facultatea potrivită. S-au mai bine spus facultăţile. Studiază Ştiinţe politice şi Dreptul. Asta a vrut să urmeze încă din liceu şi e convins că asta vrea să facă pe viitor. „Multă lume spune că nu este o alegere usoară să urmezi două facultăţi în paralel, dar sunt sigur că atunci când îţi place ceea ce faci poţi să munceşti astfel încât să le împlaci pe amândouă”, a spus studentul.

 

Cristina Koleci este consilier educaţional. Spune că mulţi elevi îşi aleg facultatea la care au de învăţat mai puţin sau unde sunt şi alţi prieteni de-ai lor. „Oricum alegerea unei vocaţii nu ar trebui lăsată la mâna sorţii, la mâna întâmplării, ci ar trebui să fie un proces parcurs cu foarte multă atenţie pentru că gândiţi-vă că vom alege un domeniu în care om lucra ani buni de zile”, spune consilierul educaţional. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/05/01.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/05/01-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Absolveţii de liceu din România nu ştiu ce facultate să aleagă. Iar când fac pasul, renunţă în primul şi chiar al doilea an de studiu, conform Aleph News.   O...