La Summitul Social al Uniunii Europene în Portugalia, tensiunile nu au lipsit tensiunile, fiind provocate de reprezentanţii Poloniei şi Ungariei.

Cele 27 de state membre ale Uniunii Europene au negociat textul publicat după Summitul Social care a avut loc la Porto. Iniţial, acest text menţiona promovarea egalităţii genurilor. Însă Ungaria şi Polonia s-au opus acestei exprimări, ceea ce a dus la iritarea partenerilor europeni. Până la urmă, liderii europeni au promis să promoveze egalitatea pentru fiecare individ.

 

Dacă Ungaria a avut astfel de probleme pe agendă, vecinii croaţi sunt cu gândul doar la turism. Prim-ministrul ţării a solicitat să fie finalizat cât mai rapid un sistem pentru libera circulare a cetăţenilor UE. Până în prezent, 30% dintre aceştia au primit cel puţin o doză de vaccin. 

 

ANDREJ PLENKOVIC – Premierul Croaţiei:

”Obiectivul nostru este să creăm condiţii astfel încât să avem din nou un sezon turistic, cel puţin la acelaşi nivel sau chiar mai bine ca anul trecut. Avem un slogan al departamentului de turism: “Să fiţi în siguranţă în Croaţia”. Vom face tot ce putem să creştem viteza de vaccinare a cetăţenilor pentru a ne asigura că fiecare turist care vine în Croaţia se simte în siguranţă”.

 

Preşedintele Klaus Iohannis a reiterat, sâmbătă, la reuniunea informală a Consiliului European de la Porto, apelul la consolidarea coordonării la nivelul Uniunii Europene, arătând că imunizarea populaţiei împotriva COVID-19 rămâne prioritară, context în care este importantă asigurarea necesarului de vaccinuri, eforturile Comisiei Europene în acest sens fiind pe deplin apreciate, informează Administraţia Prezidenţială.

În cadrul reuniunii informale a Consiliului European, şefii de stat şi de guvern au avut un nou schimb de opinii cu privire la coordonarea la nivel UE în contextul pandemiei de COVID-19, cu accent pe situaţia epidemiologică actuală şi derularea campaniilor de vaccinare, inclusiv din perspectiva asigurării necesarului de vaccinuri şi a comunicării publice. Au fost abordate în discuţii şi aspectele de interes privind instituirea certificatului digital, precum şi sprijinul pentru statele terţe.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/05/certif-jpg.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/05/certif-jpg-300x300.pngrootstireaUncategorised
La Summitul Social al Uniunii Europene în Portugalia, tensiunile nu au lipsit tensiunile, fiind provocate de reprezentanţii Poloniei şi Ungariei. Cele 27 de state membre ale Uniunii Europene au negociat textul publicat după Summitul...