Guvernul italian investeşte 500 de milioane de euro în cursurile de vară pentru ca elevii să recupereze materiile pierdute din cauza pandemiei.

 

România, în schimb, nu are nimic concret în acest sens. Anastasia este elevă în clasa a cincea într-o şcoală din Bucureşti şi nu îi surâde ideea de a merge la şcoală în vacanţa de vară. „Ar fi mai bine să avem cursurile opţionale tot în timpul şcolii, când oricum suntem mai focusaţi pe şcoală şi învăţat”, a spus aceasta.

 

Cristina Tunegaru, profesor de limba română, consideră că orice idee de recuperare a materiei trebuie gândită foarte bine. Este de părere că ce funcţionează în altă ţară, s-ar putea să nu funcţioneze în România. Spune însă că profesorii sunt dispuşi să susţină orele de recuperare şi în vară. 

 

„Dacă orele sunt plătite sunt convinsă că mulţi profesori vor dori să ţină aceste ore de recuperare. Orice şansă să ne întoarcem la realitatea dinainte de pandemie, cred eu, că este una de care trebuie să profităm”, a declarat Cristina Tunegaru, profesor de limba română.

 

Simona David Crisbăşeanu este vicepreşedintele Coaliţiei pentru educaţie şi spune că  ar fi bine să existe un program remedial pe parcursul verii pentru copii. 

 

„Încă din primăvara anului trecut am venit cu propunerea ca în perioada verii să fie organizată o şcoală de vară pentru copiii care nu au avut acces la procesul de învăţare pe perioada pandemiei”, a spus Simona David Crisbăşeanu, vicepreşedintele Coaliţiei pentru educaţie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/05/fotojet-10.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/05/fotojet-10-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Guvernul italian investeşte 500 de milioane de euro în cursurile de vară pentru ca elevii să recupereze materiile pierdute din cauza pandemiei.   România, în schimb, nu are nimic concret...