Elevii se întorc la şcoală, începând cu 5 mai. Excepţie fac cei din calsele terminale şi nu toţi vor participa fizic la ore.

 

Pe 29 aprilie miniştrii Educaţiei şi Sănătăţii au semnat un ordin comun care implică două scenarii de redeschidere. Colegii de la Aleph News ne-au spus care sunt măsurile.

 

Nu toţi elevii se întorc fizic în bănci. Pentru aceste scenarii eistente se va lua în calcul doar limita ratei de infectare de 1 la mie.

 

Practic, scenariile galben şi roşu au fost comasate în „scenariul 2”. Elevii din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, dar şi cei de a IX-a, a X-a şi a XI-a, care se află în localităţile cu rata de infectare de peste 1 la mie, vor continua şcoala online.

 

Pe 10 mai şi elevii din clasele terminale se vor întoarce la cursuri. În cazul lor, toţi se vor întoarce fizic în bănci, cu excepţia celor din localităţi carantinate.

De asemenea, tot în luna mai va fi organizată evaluarea naţională a claselor a doua, a patra şi a şasea.

În ce condiţii începe şcoala

  • Scenariul 1

Participarea zilnică a tuturor elevilor în unităţile de învăţământ, se aplică în localităţile unde incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de COVID-19 este mai mică sau egală cu 1‰

 

  • Scenariul 2

Participarea zilnică, cu prezenţă fizică în şcoli a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a. Participarea zilnică, în sistem online a elevilor din celelalte clase/ani de studiu. Aceste reguli se aplică în localităţile unde incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de COVID-19 este mai mare de 1‰, dacă la nivelul localităţii nu este declarată starea de carantină.

 

În ceea ce priveşte testarea, în ciuda discuţiilor interminabile, în şcoli nu vor ajunge anul acesta teste non-invazive. Rămân la dispoziţie doar testele antigen rapide cu recoltare din nas sau gât. Pentru acestea părinţii vor trebui să-şi dea acordul.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/05/copii-scoala.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/05/copii-scoala-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Elevii se întorc la şcoală, începând cu 5 mai. Excepţie fac cei din calsele terminale şi nu toţi vor participa fizic la ore.   Pe 29 aprilie miniştrii Educaţiei şi...