Astăzi este Ziua Naţională a Inimii. Prilejul de a conştientiza că bolile cardiovasculare reprezintă, chiar şi în plină pandemie, o problemă serioasă de sănătate în România.

Colegii de la Aleph News au analizat statisticile şi su formulat câteva concluzii.

Dintr-un număr de 250 de mii de decese înregistrate în România anual, aproximativ 60% sunt cauzate de o boală cardiovasculară. Acest număr îngrijorător, ne plasează pe locul 4 în Europa, după Rusia, Bulgaria şi Ungaria. Însă, situaţia nu este mai roz nici în alte părţi ale lumii. O statistică făcută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, arată că la nivel mondial înregistrăm anual 17 milioane de decese cauzate de boli de inimă. Mai grav este că OMS estimează până în anul 2030, o creştere a bilanţului până la aproximativ 24 milioane.

Cauze de deces în Uniunea Europeană – anul 2016 (la 100.000 de locuitori)

  • Boli cardiace
  • Boli cerebrovasculare
  • Boli cornice ale căilor respiratorii
  • Pneumonie
  • Diabet
  • Consumul de alcool
  • Hiv
  • Droguri

Un studiu realizat de INSP pe un eşantion de aproximativ 12.000 de persoane arată că în cazul persoanelor cu boli cardiovasculare există o probabilitate de aproape trei ori mai mare de evoluţie către deces în cazul bolnavilor de COVID-19, comparativ cu restul pacienţilor.

Pentru a preveni apariţia bolilor cardiovasculare, trebuie să ştim că un stil de viaţă nesănătos măreşte şansele de a dezvolta boli cardiovasculare. Princiaplii factori de risc sunt fumatul, obezitatea, diabetul şi lipsa mişcării.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pngrootstireaUncategorised
Astăzi este Ziua Naţională a Inimii. Prilejul de a conştientiza că bolile cardiovasculare reprezintă, chiar şi în plină pandemie, o problemă serioasă de sănătate în România. Colegii de la Aleph News au analizat statisticile...