Prima atenţionare vizează bazinul hidrologic Someşul Mare. Aceasta este în vigoare de duminică, la ora 20.00, până luni la ora 6.00.

„Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă în zona înaltă montană şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinele hidrografice: Someşul Mare – bazin superior amonte S.H. Nepoş, judeţul Bistriţa-Năsăud.Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Cormaia”, scrie în avertizarea hidrologilor.

Depăşirea cotelor de atenţie se poate produce şi pe râurile din bazinul Bistra, în judeţul Caraş-Severin. Avertizarea este în vigoare tot până luni, la ora 6.00.

„Se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinele hidrografice: Bistra – bazin superior şi afluenţii de stânga din bazinul mijlociu şi inferior, judeţul Caraş-Severin. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din bazinul hidrografic Bistra Mărului”, precizează specialiştii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/05/viitura.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/05/viitura-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Prima atenţionare vizează bazinul hidrologic Someşul Mare. Aceasta este în vigoare de duminică, la ora 20.00, până luni la ora 6.00. „Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate, cedării apei din stratul de...