Cifra este considerată foarte sensibilă şi nu va fi publicată până când mai multe departamente guvernamentale nu vor ajunge la un consens cu privire la date şi implicaţiile acestora.

„Rezultatele recensământului vor avea un impact uriaş asupra modului în care poporul chinez îşi vede ţara şi modul în care funcţionează diferite departamente guvernamentale”, a declarat Huang Wenzheng, membru la Centrul pentru China şi Globalizare.

Recensământul era programat să fie publicat la începutul lunii aprilie. Liu Aihua, purtător de cuvânt al Biroului Naţional de Statistică, a declarat, pe 16 aprilie, că întârzierea se datorează parţial necesităţii „mai multor lucrări de pregătire” înainte de anunţul oficial. Întârzierea a fost criticată pe scară largă pe reţelele de socializare, relatează FT.

Analiştii spun că un declinul ar sugera că populaţia Chinei ar putea fi în curând depăşită de cea a Indiei, estimată la 1,38 miliarde. O scădere a populaţiei ar putea avea un impact semnificativ asupra celei de-a doua economii din lume în privinţa consumului.

Rata natalităţii Chinei a scăzut chiar şi după ce Beijingul şi-a relaxat politica de planificare familială în 2015, permiţând tuturor cuplurilor să aibă doi copii în loc de unul. Politica privind copilul unic fusese introdusă la sfârşitul anilor 1970.

Declinul demografic este primul de la foametea din anii 1959-1961 când ţara a trecut printr-un amplu proces de industrializare ce a afectat producţiile agricole şi a dus la exportarea masivă a producţiei pentru a acoperi costurile.

Cifrele guvernamentale arată că populaţia a scăzut cu aproximativ 13,5 milioane între 1959 şi 1961, deşi se crede că cifra este mult subestimată.

Noul declin ar putea avea un impact semnificativ pentru imaginea partidului şi ideologia promovată de acesta, dar şi un impact economic şi social de lungă durată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/04/profimedia-0408695932.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/04/profimedia-0408695932-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Cifra este considerată foarte sensibilă şi nu va fi publicată până când mai multe departamente guvernamentale nu vor ajunge la un consens cu privire la date şi implicaţiile acestora. „Rezultatele recensământului vor avea un...