Preşedintele indonezian Joko Widodo a declarat duminică că submarinul dispărut al ţării a fost găsit scufundat sub limitele de supraveţuire în Marea Bali şi a trimis condoleanţele familiilor celor 53 de oameni aflaţi la bordul navei, informează Reuters.

După ce echipele de căutare au găsit sâmbătă mai multe obiecte, inclusiv fragmente din covoarele de rugăciune a pasagerilor, Armata şi Forţele Marine au declarat reporterilor că submarinul s-a scufundat la o adâncime dincolo de limita de supraveţuire. 

Şeful Statului, Major al Marinei, Yudo Margono a declarat sâmbătă că o scanare cu sonar a detectat un obiect asemănător unui submarin la o adâncime 850 de metri, dincolo de raza de supraveţuire a submarinului Nanggala.

„Toţi indonezienii ne exprimăm profunda durere pentru această tragedie, în special familiilor echipajului aflată pe submarin”, a declarat preşedintele. 

Mai multe elicoptere şi nave caută zona în care s-a pierdut contactul, oferind ajutor şi Statele Unite, Australia, Singapore, Malaezia şi India.

Rezidenţii din Banyuwangi s-au alăturat apelurilor la nivel naţional pentru a accelera modernizarea Forţelor de apărare din Indonezia.

„Acesta poate fi un punct de învăţare pentru ca guvernul să-şi avanseze tehnologia militară şi să fie atent în modul în care îşi foloseşte tehnologia (existentă), deoarece viaţa oamenilor este în joc”, a spus Hein Ferdy Sentoso, rezident în vârstă de 29 de ani.

Cea mai populată ţară din Asia de Sud-Est a încercat să-şi reînnoiască tehnologia militară, totuşi unele echipamente sunt încă vechi şi din această cauză au avut loc accidente fatale în ultimii ani.

Indonezia avea cinci submarine înainte de ultimul accident: două tipuri de construcţie germană, inclusiv Nanggala şi trei nave sud-coreene mai noi.

În ziua dispariţiei, submarinul efectua miercuri un exerciţiu la nord de insula Bali, când brusc nu a reuşit să mai raporteze mişcările sale şi a fost pierdut contactul cu nava.

Există suspiciuni că submarinul a dispărut miercuri dimineaţă, în apele aflate la aproximativ 155 de km de largul coastei Bali.  Anumite rapoarte spun că s-a pierdut contactul cu nava după ce acesteia i s-a permis să se scufunde mai adânc în apă. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/04/profimedia-0606991758.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/04/profimedia-0606991758-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Preşedintele indonezian Joko Widodo a declarat duminică că submarinul dispărut al ţării a fost găsit scufundat sub limitele de supraveţuire în Marea Bali şi a trimis condoleanţele familiilor celor 53 de oameni aflaţi la bordul navei,...