Ordinul cu noile criterii de carantinare publicat de fostul secretar de stat Andreea Moldova în Monitorul Oficial a fost revocat de premierul Florin Cîţu, în prezent ministru interimar la Ministerul Sănătăţi.

După ce a fost numit interimar la Ministerul Sănătăţii, premierul Florin Cîţu a revocat ordinul privind noile criterii de carantinare publicat, marţi seara, de fostul secretar de stat Andreea Moldovan, au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, surse politice.

La puţin timp, revocarea ordinului a fost publicată în Monitorul Oficial.

Ordinul Ministrului Sănătăţii nr. 506/2021 pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului Sănătăţii nr. 1.309/2020 privind modalitatea de aplicare a măsurilor de prevenire şi limitare a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, publicat în Monitorul Oficial al României, partea 1, nr. 382, din 13 aprilie 2021, se abrogă”, scrie în Monitorul Oficial al României, partea I. A semnat pentru abrogare ministrul interimar al Sănătăţii, Florin Cîţu.

Ordinul semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, de la care a izbucnit scandalul ce a dus la demiterea sa şi a ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculesu, introducea noi criterii pentru carantinarea localităţilor, respectiv nivelul de testare pentru COVID, rata de incidenţă şi de gradul de ocupare a paturilor din spitale şi secţiile ATI.

Documentul introducea un punctaj pe baza unei grile.

Municipiile şi zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori ar puteau intra în carantină, potrivit ordinului, dacă au minimum 60 de puncte, iar restul localităţilor dacă au minimum 70 de puncte. Pentru încetarea carantinei este prevăzut un singur criteriu, respectiv rata de incidenţă de sub trei cazuri la o mie de locuitori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/04/florin-v-citu.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/04/florin-v-citu-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Ordinul cu noile criterii de carantinare publicat de fostul secretar de stat Andreea Moldova în Monitorul Oficial a fost revocat de premierul Florin Cîţu, în prezent ministru interimar la Ministerul Sănătăţi. După...