„Ieşi pe plus” este o nouă emisiune realizată de către Mediafax în parteneriat cu CEC Bank. Joi, de la ora 12:00, LIVE, învăţăm despre bani şi cum să-i facem să „muncească” pentru noi.

 

 

Adina Călin, director Direcţia „Produse şi servicii bancare” la CEC Bank dezvăluie secretul construcţiei unui buget eficient şi ne învaţă despre cum să salvăm din ce câştigăm astfel încât cuvintele „falit” sau „împrumut” să nu definească statutul nostru financiar.

 

Cum şi cât cheltuim? Ce trebuie să ştim

Cheltuim emoţional sau raţional? Ce trebuie să ştim când luăm salariul? Cum împărţim banii şi cât economism? 

 

„Am observat noi în aceasta statistică, o parte importantă se îndreaptă din cheltuielile românilor către băuturi alcoolice şi tutun, undeva la 8,6%. Observând că cheltuielile pentru educaţie, pentru cultură şi pentru sport sunt destul de jos, undeva la 3,8% din bugetul fiecărei familii”, explică Adina Călin. 

 

Aceasta oferă şi un instrument puternic şi intens folosit în Educaţia financiară.

 

„Astăzi am ales sau aş vrea să vă spun despre regula 50/30/20, care se mai numeşte şi needs / wants / savings. Vine de la procentajele pe care trebuie să le acordam celor trei categorii de cheltuieli mari din viaţă, si anume 50% ar trebui să meargă către satisfacerea nevoilor de zi cu zi, 30% din veniturile noastre lunare ar trebui să se îndrepte către îndeplinirea dorinţelor, să spunem, iar 20% din venitul lunar ar fi recomandat să meargă către zona de economisire”, mai arată specialista.

 

Cum facem să economisim bani? 

 

Care este gradul optim de îndatorare şi ce trebuie să ştie persoanele care vor să ia un credit. Adina Călin explică ce trebuie să ştim înainte de a face o mişcare financiară importantă, cu repercusiuni pe termen lung.

 

„Pentru o investiţie într-o casă, cel mai probabil marea majoritate a persoanelor apelează la un credit. Aşa cum am spus şi mai devreme, asta nu înseamnă că este ceva neregulă cu a apela la un credit. Este până la urmă normal, este mult mai greu să ai tu toata suma de achiziţie şi atunci este normal să apelez la un credit pe o perioada lungă. Dar este nevoie si de un echilibru”, recomandă  

 

 

Ce înseamnă interacţiunea cu blockchainul? Vom putea face tranzacţii cu criptomonede?  La aceste întrebări şi multe altele are răspunsuri Adina Călin, director Direcţia „Produse şi servicii bancare” la CEC CBank.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/04/captura-iesi-pe-plus-adina.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/04/captura-iesi-pe-plus-adina-300x300.pngrootstireaUncategorised
„Ieşi pe plus” este o nouă emisiune realizată de către Mediafax în parteneriat cu CEC Bank. Joi, de la ora 12:00, LIVE, învăţăm despre bani şi cum să-i facem să „muncească” pentru noi.  ...