Sorin Cîmpeanu a declarat joi seara, la TVR 1, că revenirea tuturor elevilor în şcoli va avea loc cu condiţia unui trend epidemiologic descendent, aceasta fiind condiţie esenţială.

„Condiţii favorizante sunt modul în care va putea să avanseze campania de vaccinare a personalului din învăţământ şi mizăm pe responsabilitatea şi conştientizarea tuturor colegilor din învăţământ pentru a se vaccina, scop în care am demarat de ieri o campanie „Vaccinare şi testare pentru învăţare” (…). A doua condiţie este aceea a testării”, a spus Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a precizat că îşi doreşte să fie folosite toate testele care pot fi relevante, „invazive sau non-invazive”.

„Să fie testaţi toţi elevii care prezintă simptome şi toţi contacţii acestor elevi. Acesta este grupul ţintă pentru testare, pentru o testare corect orientată. Pentru asta este nevoie de utilizarea mai multor tipuri de teste pentru că în multe dintre şcolile din România personalul medical lipseşte”, a mai spus ministrul.

Acesta crede că este aproape imposibil ca DSP-ul, care funcţionează în municipiul reşedinţă de judeţ, să ajungă rapid în timpul celor 4 ore de curs într-o şcoală dintr-o localitate care este la 50 – 80 de km, unde nu este medic şcolar.

„Sunt lucruri greu de realizat fără achiziţia unor teste care să fie administrate altfel decât de personalul medical. În aceste condiţii putem redeschide în luna mai, în a doua parte a lunii mai. Depinde de trendul epidemiologic”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/04/7608080-mediafax-foto-eduard-vinatoru.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/04/7608080-mediafax-foto-eduard-vinatoru-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Sorin Cîmpeanu a declarat joi seara, la TVR 1, că revenirea tuturor elevilor în şcoli va avea loc cu condiţia unui trend epidemiologic descendent, aceasta fiind condiţie esenţială. „Condiţii favorizante sunt modul în care...