Potrivit unui comunicat al ANSVSA, trei nave care au plecat între 16 şi 18 martie din portul Constanţa, având la bord un efectiv total de 24.310 ovine şi 371 de bovine, au ajuns în porturile de destinaţie: Aqaba, în Iordania (două nave) şi Jeddah, în Arabia Saudită (o navă), între 30 şi 31 martie.

Alte trei nave care au plecat în 19 martie din Constanţa, cu 26.627 de ovine şi 472 de bovine, au ajuns la Aqaba, în Iordania (o navă) şi Jeddah, în Arabia Saudită (două nave), în intervalul 31 martie – 4 aprilie.

Cinci nave care au plecat în perioada 23-24 martie din Constanţa, având la bord un efectiv total de 54.790 de ovine şi 770 de bovine, au ajuns şi ele la Aqaba, în Iordania (o navă) şi Jeddah, în Arabia Saudită (4 nave), în intervalul 2 – 5 aprilie.

Până la această dată, celula de criză constituită de ANSVSA în urma incidentului din Canalul Suez a centralizat informaţiile primite de la comandanţii a 7 nave, conform cărora procentul de mortalitate înregistrat a fost în medie de 0,22%. ANSVSA anunţă că pe măsură ce sosesc şi restul de informaţii privind animalele de pe celelalte 4 nave, acestea vor fi centralizate şi vor fi făcute publice.

„Atenţionăm toţi operatorii economici care intenţionează să desfăşoare pe viitor activităţi de comerţ cu animale vii că ANSVSA a modificat procedurile în direcţia intensificării verificărilor privind suplimentarea cantităţilor de furaje şi apă cu minim 25%. De asemenea, având în vedere debutul perioadelor cu temperaturi ridicate este necesar să se ţină cont că la transportul rutier la temperaturi de peste 30°C este obligatorie creşterea spaţiului destinat animalelor cu 10%. În ceea ce priveşte transportul maritim, la o temperatură mai mare de 35°C este obligatorie creşterea spaţiului destinat animalelor cu 15%, separarea animalelor cu coarne de cele fără coarne şi obligativitatea prezenţei unui medic veterinar pe tot parcursul călătoriei până la destinaţia finală”, a mai transmis ANSVSA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/04/profimedia-0515649261.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/04/profimedia-0515649261-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Potrivit unui comunicat al ANSVSA, trei nave care au plecat între 16 şi 18 martie din portul Constanţa, având la bord un efectiv total de 24.310 ovine şi 371 de bovine, au ajuns în porturile de ...