Principala clădire a spitalului va fi modernizată în totalitate. Clădirea are o suprafaţă de peste 800 de metri pătraţi şi adăposteşte secţiile de obstetrică-ginecologie, neonatologie şi chirurgie generală, blocul operator şi blocul de naşteri.

Proiectul cu fonduri europene este evaluat la aproape 5 milioane de lei. Contractul de finanţare a fost semnat luni la Consiliul Judeţean Galaţi şi vizează modernizarea clădirii.

„Este vorba despre modernizarea principalului corp de clădire al Spitalului din Târgu Bujor, acolo unde se desfăşoară majoritatea activităţilor medicale. De asemenea, va fi înlocuită tâmplăria exterioară şi interioară a clădirii, se vor moderniza instalaţiile electrice, de încălzire, de apă caldă şi apă rece, va fi schimbat acoperişul şi vor fi reabilitate sistemele de climatizare. Mai mult, pentru acest proiect avem începută şi procedura de licitaţie cu clauză suspensivă, care este deja în faza de evaluare tehnică, astfel încât să putem demara cât mai repede această investiţie”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

În plus, clădirea va fi dotată cu panouri solare, pompe de căldură şi sisteme inteligente.

„Vor fi montate panouri solare şi pompe de căldură, precum şi sisteme inteligente de gestionare şi monitorizare a consumurilor de energie electrică şi termică. Astfel, vom reuşi să reducem costurile cu utilităţile, precum şi emisiile de dioxid de carbon”, a precizat Costel Fotea.

Clădirea principală a Spitalului din Tg.Bujor a fost construită în 1962.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/04/7645816-ap-mediafax-foto-ap-omar-marques.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/04/7645816-ap-mediafax-foto-ap-omar-marques-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Principala clădire a spitalului va fi modernizată în totalitate. Clădirea are o suprafaţă de peste 800 de metri pătraţi şi adăposteşte secţiile de obstetrică-ginecologie, neonatologie şi chirurgie generală, blocul operator şi blocul de naşteri. ...