Epopeea spaţiilor comerciale de la metrou va ajunge în sfârşit la final. Astăzi se presupune că va începe procesul de evacuare al comercianţilor din subteran.

Toate acestea deşi ei nu mai aveau autorizaţie de acum aproximativ 3 ani. De parcă nu ar fi fost suficient, exista deja o somaţie de evacuare pentru 2 aprilie, la ora 12 noaptea, însă nimeni nu a respectat-o, pentru că era weekend.

Ministrul Transporturilor a anunţat că, tot de astăzi, se vor putea derula şi cercetările disciplinare interne, în urma grevei spontane care a paralizat Bucureştiul.

„În acordul de la Prefectură se arată că o săptămână, până pe 5 aprilie, să fie suspendate eventualele cercetări disciplinare interne. Dar de luni se aplică şi aceste cercetări disciplinare, tocmai de aia poliţia a identificat participanţii la aceste măsuri”, a declarat Cătălin Drulă.

Jurnaliştii Aleph News au vorbit şi despre chirie cu un comerciant şi au făcut nişte calcule.

Ali Iancu a plătit în ultimii 4 ani 1.500 lei/lună pentru un spaţiu de la metrou- staţia Gara de Nord. În restul de 17 ani a plătit circa 1.000 de lei. Aşadar, în 21 de ani de când are acest spaţiu comercial, a plătit 276.000 lei.

Mai mult, am căutat şi cât costă un spaţiu comercial tot în zona Gării de Nord, dar care nu este la metrou: diferenţa de preţ este dublă, circa 44 lei/mp vs 93 lei/mp, atât cât costă la metrou.

„Noi nu am avut nicio înştiinţare, niciun comunicat pentru evacuare. Noi la contractul ce avem între noi şi Sindomet există şi treaba asta, că dacă nu vrea să prelungească contractul, comunică înainte cu 30 de zile cu noi şi noi suntem chiriaşi. Pur şi simplu evacuăm spaţiu”, spune Iancu Ali, administratorul unor magazine de la metrou.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/04/7643403-mediafax-foto-alexandru-dobre-1.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/04/7643403-mediafax-foto-alexandru-dobre-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Epopeea spaţiilor comerciale de la metrou va ajunge în sfârşit la final. Astăzi se presupune că va începe procesul de evacuare al comercianţilor din subteran. Toate acestea deşi ei nu mai aveau autorizaţie de...