Copiii vor beneficia de acte de identitate şi înainte de împlinirea vârstei de 14 ani. Acestea vor fi eliberate începând din luna august, opţional, la cererea părinţilor. Adoriana de la Asociaţia Voci pentru Democraţie şi Justitie spune că aceste cărţi de identitate pot fi procurate încă de la naşterea copilului şi au o valabilitate de doi ani.

„Ideea este că, în momentul în care vom avea aceste cărţi de identitate electronice, chiar şi pentru copii, posibilitatea falsificării documentelor de identitate va fi foarte mult redusă”, explică Adoriana Ţerescu.

Robert Similea, tatăl unui băiat pe nume David, spune că este de acord cu noua reglementare. Consideră că îi este mai uşor copilului să fie legitimat atât în ţară, cât şi în străinătate. 

„În alte ţări din Europa, din Uniunea Europeană, se practică eliberarea de acte de identitate de la vârste foarte fragede, din câte ştiu, chiar şi de la şase luni. Lucrul ăsta ajuta foarte mult în momentul în care călătoreşti în afara ţării”, consideră el.

Aceste documente sunt de cinci tipuri. Vorbim despre actul de identitate, cartea de identitate simplă, care conţine date şi informaţii înscrise pe faţă şi pe verso şi are formatul unui card, cartea electronică de identitate, care va conţine şi un cip, cartea de identitate provizorie şi buletinul de identitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/04/profimedia-0585107218.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/04/profimedia-0585107218-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Copiii vor beneficia de acte de identitate şi înainte de împlinirea vârstei de 14 ani. Acestea vor fi eliberate începând din luna august, opţional, la cererea părinţilor. Adoriana de la Asociaţia Voci pentru Democraţie şi Justitie...