Şcolile din Franţa şi magazinele neesenţiale vor fi închise timp de patru săptămâni, după ce cazurile COVID-19 au crescut în ultimele săptămâni, mărind numărul pacienţilor din unităţile de terapie intensivă.

Barurile şi restaurantele sunt deja închise de luni de zile, în timp ce călătoriile în scopuri turistice sunt restricţionate. Spre deosebire de carantina de acum un an,  construcţiile şi producţia de bunuri sunt printre afacerile care funcţionează.

La fel ca multe ţări din Europa, Franţa a sprijinit cu miliarde de euro companiile aflate în dificultate prin împrumuturi susţinute de stat, plata chiriilor şi parţială a ajutorului de şomaj.

Ultimele restricţii vor forţa aproximativ 150.000 de întreprinderi să închidă temporar, iar măsurile de ajutor din aprilie se vor ridica la 11 miliarde de euro, a declarat ministerul Finanţelor.

Practic lockdown-ul va costa guvernul francez aproximativ:

  • 366 de milioane de euro pe zi
  • 15 milioane de euro pe oră
  • 4243 de euro pe secundă

Ministrul Economiei, Bruno Le Maire, a cerut în repetate rânduri ca Uniunea Europeană să accelereze ratificarea şi implementarea planului său de stimulare economică de 750 de miliarde de euro.

Bruno Le Maire a apreciat, pentru JDD, că este puţin probabil ca Franţa să primească plăţile de 5 miliarde de euro din acest sistem în iulie, conform planificării, din cauza întârzierilor.

Franţa are propriul său program de repornire economică de 100 de miliarde de euro şi intenţionează să cheltuiască aproximativ jumătate din buget până la sfârşitul anului, a spus Le Maire.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/04/profimedia-0516027241.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/04/profimedia-0516027241-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Şcolile din Franţa şi magazinele neesenţiale vor fi închise timp de patru săptămâni, după ce cazurile COVID-19 au crescut în ultimele săptămâni, mărind numărul pacienţilor din unităţile de terapie intensivă. Barurile şi...