Pentru a da posibilitatea companiilor şi societăţii civile să se implice în conservarea şi înfrumuseţarea spaţiilor verzi aflate în proprietatea publică a municipiului Bucureşti şi administrarea Consiliului Local Sector 1, administraţia locală a elaborat proiectul „Adoptă un spaţiu verde”. Proiectul de hotărâre este pus în dezbatere publică pe site-ul instituţiei.

Propuneri, sugestii şi opinii cu valoare de recomandare, privind acest proiect de hotărâre, pot fi trimise până în data de 12 aprilie, în scris, pe adresele de e-mail [email protected] şi [email protected]. Totodată, pe site-ul instituţiei este disponibil şi un formular on-line pentru colectare propuneri, opinii şi recomandări.

Destinaţia de spaţiu verde a terenului nu poate fi schimbată

Agenţii economici, instituţiile publice, asociaţiile de proprietari şi organizaţiile neguvernamentale, în calitate de beneficiari, vor asigura din fonduri proprii amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi publice luate în îngrijire.

„Solicitarea de a adopta un spaţiu verde se va depune la Serviciul Spaţii Verzi din cadrul ADP Sector 1 şi va fi însoţită de o schiţă cu amenjarea propusă. În această schiţă, se vor prezenta tipurile de vegetaţie/dotări care vor fi folosite. Solicitările vor fi soluţionate în ordinea înregistrării, întâietate având asociaţiile de proprietari pentru spaţiile verzi publice aferente propriului condominiu. Potrivit acestui proiect de hotărâre, urmează a fi date în gospodărire către persoanele juridce sau asociaţiile de proprietari doar acele spaţii verzi aflate în administrarea ADP Sector 1 aferente locuinţelor de tip condominium formate dintr-un cadru vegetal, amplasate adiacent blocurilor de locuinţe, cu rol estetic şi de ameliorare a climatului şi calităţii aerului”, au transmis reprezentanţii Primăriei Sectorului 1.

Beneficiarul are dreptul de a gospodări terenul în mod direct, pe riscul, cheltuiala şi pe răspunderea sa, fără a putea să monteze sau să depoziteze acolo piese de mobilier sau alte obiecte şi fără a putea schimba destinaţia de spaţiu verde. De asemenea, beneficiarul trebuie să gospodărească suprafaţa de teren în regim de continuitate, evitând distrugerea, degradarea şi deteriorarea acestuia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/04/7568749-mediafax-foto-alexandru-dobre.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/04/7568749-mediafax-foto-alexandru-dobre-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Pentru a da posibilitatea companiilor şi societăţii civile să se implice în conservarea şi înfrumuseţarea spaţiilor verzi aflate în proprietatea publică a municipiului Bucureşti şi administrarea Consiliului Local Sector 1, administraţia locală a elaborat proiectul „Adoptă...