România a intrat în primul weekend al noului lockdown. Până duminică inclusiv, deplasarea în afară locuinţelor va fi interzisă începând cu ora 20, pentru cei fără un motiv întemeiat.

 

Vineri, în Centrul Vechi din Capitală, la ora 18.10, terasele închiseseră deja şi se strângeau scaunele, iar lumea a plecat aproape fugind.

 

Forţele de ordine erau cu jumătate de oră înainte şi treceau făcându-şi turul ca să zică că mai sunt 20 de minute şi trebuie să închidă. O situaţie un pic sub presiune mai ales că afară era o zi frumoasă de primăvară, dar Bucureştiul e sub restricţii şi trebuie respectate regulile.

 

Oana Vidan, managerul unei terase din Bucureşti, spune că cel mai dificil, odată cu noua oră de închidere, este să îi ridice pe oameni de la mese.

 

„Din păcate este destul de dificil că afară încă este frumos,e lumină şi este un pic ciudat să plecăm acasă aşa devreme, oamenii sunt destul de reticenţi dar încercăm să ajungem cumva la un numitor comun, e ciudat şi mi se pare un pic cam mult ”, a relatat Oana Vidan,  managerul terasei.

 

Pentru a se asigura că noile reguli sunt respecate, poliţiştii au patrulat în jurul orei 18:00 pe străzile Capitalei. Unii clienţi ai teraselor s-au speriat la apariţia acestora, crezând că au nevoie de declaraţie pentru a-şi putea servi, pe final, masa.

 

„Bine nu ţine de ei, dar e un pic agasant, lumea se uită se panichează, stai că nu am declaraţie, sunt tot felul de situaţii cam neplăcute”, a mai spus managerul terasei. 

 

 

După închiderea restaurantelor, mulţi clienţi au ieşit la plimbare pe malul Dâmboviţei

 

Oameni care au plecat de la terase s-au refugiat pe malul Dâmboviţei pentru a se bucura de vineri după amiază şi de ultimele 40 de minute înainte să intre în casă datorită restricţiilor care intră în vigoare la ora 20.00.

 

Nu doar clienţii restaurantelor au avut de pătimit din cauza noilor reguli impuse de guvern. Aseară s-au creat cozi în mai toate magazinele din Capitală. Oamenii au fost nevoiţi să se îmbulzească după ce au ieşit de la muncă, în ciuda recomandărilor DSU şi ale Ministerului Sănătăţii.

 

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a comunicat ieri că se discută, în interiorul guvernului o eventuală măsură, pentru restartarea industriei HoReCa şi nu numai. Există şanse pentru a se permite accesul în restaurante, teatre sau cinematografe, în baza testării rapide.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/04/7568353-mediafax-foto-alexandru-dobre.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/04/7568353-mediafax-foto-alexandru-dobre-300x300.jpgrootstireaUncategorised
România a intrat în primul weekend al noului lockdown. Până duminică inclusiv, deplasarea în afară locuinţelor va fi interzisă începând cu ora 20, pentru cei fără un motiv întemeiat.   ...