Mii de egipteni s-au adunat pentru a asista la o procesiune istorică a mumiilor vechilor conducători ai ţării, care vor traversa capitala Cairo, relatează BBC.

 

Spectacolul care a costat milioane de dolari va prezenta 22 de mumii – 18 regi şi patru regine – transportate de la Muzeul Egiptean neoclasic din Cairo, unde au fost adăpostite mai bine de un secol, la Muzeul Naţional al Civilizaţiei Egiptene, pe un traseu de 5 kilometri, în ceea ce se numeşte ”Parada de Aur a Faraonilor.”

 

Mumiile vor fi transportate cu fanfară, în ordinea cronologică a domniei lor, de la conducătorul dinastiei a XVII-a, Seqenenre Taa II, la Ramses IX, care a domnit în secolul al XII-lea î.Hr.

 

Egiptul a cunoscut o creştere accentuată a infecţiilor cu Covid-19 în urmă cu un an, dar după o scădere a numărului de cazuri şi decese, restricţiile pentru adunărilor în aer liber au fost ridicate.

 

Una dintre principalele atracţii ale evenimentului de sâmbătă este regele Ramses al II-lea, cel mai faimos faraon al Noului Regat, care a domnit 67 de ani şi este amintit pentru semnarea primului tratat de pace cunoscut.

 

O altă atracţie este Regina Hatshepsut sau Foremost of Noble Ladies. Ea a devenit conducătoare, chiar dacă pe vremea ei femeile nu puteau conduce ţara.

 

Fiecare mumie va fi transportată cu un car decorat în stil faraonic ce va purta numele respectivului rege. 

 

Mumiile au fost plasate în cutii speciale umplute cu azot pentru a fi protejate împotriva condiţiilor externe. ”Controlul temperaturii şi umidităţii va fi chiar mai bun decât în ​​vechiul muzeu,” a declarat Salima Ikram, profesor de egiptologie la Universitatea Americană din Cairo.

 

Mumiile au fost descoperite în 1881 şi 1898 în două cache-uri din ruinele Tebei, capitala antică a Egiptului, Luxorul modern din Egiptul de Sus.

 

Cele 22 de mumii vor ramâne la Muzeul Naţional al Civilizaţiei Egiptene timp de 15 zile după paradă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/04/mumie.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/04/mumie-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Mii de egipteni s-au adunat pentru a asista la o procesiune istorică a mumiilor vechilor conducători ai ţării, care vor traversa capitala Cairo, relatează BBC.   Spectacolul care a costat...