Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare a fost integral reabilitată, printr-o investiţie de aproape 3 milioane de lei. Resursele financiare au fost asigurate de Ministerul Sănătăţii, Consiliul Judeţean Satu Mare şi din fonduri proprii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare.

Aceasta este prima reparaţie capitală a secţiei efectuată din anul 1973, de când a fost dat în folosinţă Spitalul Judeţean de Urgenţă.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Consiliul Judeţean Satu Mare, lucrările de reabilitare au fost finalizate integral, iar odată cu modernizarea secţiei vor fi respectate toate circuitele necesare desfăşurării actului medical de terapie, care garantează siguranţa pacienţilor şi a personalului medical.

A fost refăcută întreaga infrastructură a secţiei, de la acoperiş până la finisajele interioare.

Secţia a fost recompartimentată şi au fost refăcute circuitele medicale. Instalaţiile de apă şi canalizare, cele termice şi de climatizare, tratare şi reciclare a aerului au fost schimbate, iar instalaţiile electrice sunt complet refăcute. Toate sistemele de monitorizare sunt automatizate, iar instalaţiile de gaze medicale au fost modernizate, venind astfel în sprijinul direct al echipei medicale în procesul de tratare a pacienţilor.

„Secţia de Terapie Intensivă este inima spitalului. Consider că este o investiţie vitală, cu atât mai mult cu cât actualul context epidemiologic impune efectuarea unor manevre medicale de înaltă performanţă, care nu pot fi realizate fără o infrastructură corespunzătoare şi dotări pe măsură. ATI va fi o secţie etalon prin infrastructură şi serviciile medicale pe care le va oferi”, a declarat Pataki Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare.

Pe lângă realizarea lucrărilor de infrastructură, pentru dotarea secţiei s-au achiziţionat, printr-un proiect european, aparatură medicală modernă şi mobilier, în acord cu noul standard de funcţionare.

Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare funcţionează cu 24 de paturi, iar activitatea cu pacienţii va fi reluată în următoarele trei săptămâni, potrivit documentului citat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/04/1-1.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/04/1-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare a fost integral reabilitată, printr-o investiţie de aproape 3 milioane de lei. Resursele financiare au fost asigurate de Ministerul Sănătăţii, Consiliul Judeţean Satu...