Cele 28 de publicaţii au cerut acces liber pentru jurnalişti pentru a putea relata condiţiile din secţiile COVID-19.

„Întrucât oamenii sunt privaţi de aceste informaţii mulţi încă minimizează pericolele pandemiei şi nu respectă măsurile de protecţie”, se arată în scrisoare.

Viktoria Serdult, reporter pentru HVG, a declarat pentru Associated Press că accesul la astfel de informaţii „este un drept de bază pentru toţi şi poate juca un rol în salvarea de vieţi”.

“Lipsa informaţiilor poate avea consecinţe grave”, a spus Serdult.

O creştere mare a deceselor şi spitalizărilor pacienţilor COVID-19 din Ungaria a pus spitalele sub presiune. Ca proporţie din populaţie, în Ungaria sunt spitalizaţi în prezent mai mulţi pacienţi cu COVID-19 decât în ​​oricare dintre celelalte 26 de ţări ale Uniunii Europene, cu excepţia Bulgariei.

Ungaria continuă să aibă cea mai mare rată săptămânală a deceselor pe cap de locuitor din lume, potrivit Universităţii Johns Hopkins.

Într-un răspuns la scrisoare Zoltan Kovacs, purtătorul de cuvânt al guvernului, a scris pe Facebook că „ar trebui să vindecăm pacienţii din spitale în loc să folosim camere de luat vederi” şi a acuzat „presa de stânga” că răspândeşte ştiri false şi „discreditează sistemul de îngrijire a sănătăţii”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/03/7615061-ap-mediafax-foto-ap.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/03/7615061-ap-mediafax-foto-ap-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Cele 28 de publicaţii au cerut acces liber pentru jurnalişti pentru a putea relata condiţiile din secţiile COVID-19. „Întrucât oamenii sunt privaţi de aceste informaţii mulţi încă minimizează pericolele pandemiei şi nu respectă măsurile...